כשנתיים לאחר פרסום החשדות נגדו, רק היום (שלישי) הודיע משרד הבריאות כי יתחיל בימים הקרובים בהליך משמעתי נגד מנהל בית החולים אברבנאל לשעבר, ד"ר יהודה ברוך שהואשם היום בעבירות של קיום יחסי מין עם מטופלת שלו. בתום ההליך ייבחן האם רשיונו של ד"ר ברוך ישלל באופן זמני או קבוע.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במשרד הבריאות נמנעו בחודשים האחרונים מלנקוט בצעדים משמעתיים נגד ד"ר ברוך, למרות ההליך המשפטי שהתנהל נגדו. בשל כך, הרופא הבכיר היה יכול להמשיך ולטפל במטופלות ללא כל הגבלה.

כתב האישום נגד ד"ר יהודה ברוךהוגש היום לבית משפט השלום בתל אביב, בגין עבירות של קיום יחסי מין עם מאיה ברגר, מטופלת שלו. הדיווח על הפרשה פורסם לראשונה באולפן שישי לפני כשנתיים.

לפי כתב האישום, הקשר בין השניים החל באוקטובר 2014 בעת שהנאשם שימש כמנהל בית החולים אברבנאל שבו אושפזה המתלוננת. הנאשם בדק אותה אז והמליץ לשחררה לחופשה. לאחר אשפוז זה העניק הנאשם למתלוננת טיפול נפשי, שנעשה באופן מתמשך בדרך של מפגשים פנים אל פנים ובדרך של שיחות טלפוניות והתכתבויות באמצעות המדיה הדיגיטלית. במהלך תקופת הטיפול נוצרה בין הנאשם למתלוננת מערכת יחסים אישית אינטימית שכללה קיום יחסי מין, תוך ניצול מצבה הנפשי.

החוק שעליו מתבסס כתב האישום קובע כי "מטפל נפשי הבועל אישה או העושה מעשה סדום באדם, שמלאו להם 18 שנים, במהלך התקופה שבה ניתן להם טיפול נפשי על ידו ועד תום שלוש שנים מסיום הטיפול כאמור, בהסכמה שהושגה תוך ניצול תלות נפשית ממשית בו, שמקורה בטיפול הנפשי שניתן להם על ידו, דינו - מאסר ארבע שנים; לענין סעיף זה יראו מעשים כאמור שנעשו על ידי מטפל נפשי שהוא פסיכולוג, פסיכיאטר או עובד סוציאלי, או מי שמתחזה לאחד מאלה, במהלך התקופה שבה ניתן הטיפול הנפשי כאילו נעשו תוך ניצול תלות נפשית ממשית".

פרקליטה של ברגר, עו"ד אורי קינן אמר בתגובה: "לאחר תקופה לא קצרה של חקירה אני מסופק מכך שהפרקליטות קיבלה את עמדת מרשתי".

עו"ד גליה כהן הסנגורית של ד"ר ברוך הגיבה גם היא לכתב האישום: "גב' ברגר, או מי מטעמה, מעולם לא שילמה לד"ר ברוך בעבור המפגשים ביניהם. המפגשים בין ד"ר ברוך לבין גב' ברגר נערכו גם בבית הוריה, בבתי קפה ובחוף הים. כל אלה ועוד מעידים כי מדובר במערכת יחסים רומנטית ולא ביחסי מטפל-מטופלת וד"ר ברוך יוכיח זאת בבית המשפט. העובדה שלפרקליטות לקח יותר משלוש שנים לגבש את עמדתה השגויה ביחס לקיומם של יחסי מטפל-מטופלת מדברת בעד עצמה. ההחלטה לנסות ולשים תג פלילי למערכת יחסים רומנטית שהתנהלה בהסכמה בין שני בגירים, בידיעתם ובברכתם של ההורים, רופאים בהכשרתם ובעיסוקם, רק בשל העובדה שמדובר באדם שעוסק גם בטיפול, היא עמדה מוסרית מסוכנת, אשר מנוגדת לדין הפלילי ולמציאות".

מאיה ברגר (צילום: חדשות 2)
מאיה ברגר | צילום: חדשות 2

"אני מקווה שזה ייתן את הכוח לנשים אחרות או לגברים אחרים אשר נמצאים באותה סיטואציה לצאת ולדבר, יש מי ששומע ושומר עליכם", סיפרה ברגר לאחר ההחלטה לקיים שימוע לברוך. "אני שמחה שהאמינו לי אבל עוד יש לפניי קרב ארוך".

המקרה הגיע למשטרת ישראל ולפרקליטות לאחר שמאיה ברגר התלוננה כי בתקופה שבה אושפזה באברבנל, לאחר ניסיון התאבדות, ברוך שהיה אז מנהל בית החולים הפסיכיאטרי ביצע בה עבירות מין. "הייתה נגיעה בשיער, נוצר נוהל של חיבוק בסוף כל פגישה, חיבוק חיבוק, עם כל הגוף. הוא ניסה להציע אמפתיה בצורה גופנית. זה הפך לשגרה כשניסיתי לשבור את הנוהל הוא שאל מה עם החיבוק?", תיארה ברגר את המפגשים ביניהם כשסיפורה נחשף לראשונה ב"אולפן שישי".

ברוך, מצדו, לא הכחיש את היחסים האינטימיים שהיו בין השניים, אלא בחר בקו הגנה די מפתיע - "מעולם לא הייתי המטפל שלה". הפסיכיאטר טוען כי הייתה בינו לבין הצעירה המאושפזת מערכת יחסים בהסכמה "בין שני בגירים" ובברכתם של הוריה, וכי לאחר שהחליט לנתק את היחסים היא החליטה לנקום בו. "היא עשתה כן באמצעות הפצת שקרים, תלונת שווא למשטרת ישראל, תלונת שווא למשרד הבריאות וגם באמצעות פניות יזומות לעיתונאים בכלי תקשורת שונים - בדיוק כפי שאיימה שתעשה ערב ניתוק היחסים הרומנטיים בינינו".