מחלקה לחקירות שוטרים, מח"ש, מחש (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות)
מח"ש. ארכיון | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות

נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט (בדימוס) דוד רוזן המליץ היום (ראשון) לפתוח בחקירה נגד שוטרים בגין שיבוש מהלכי משפט לאחר שהובילו, לכאורה, להגשת כתב אישום נגד אזרח בגין תקיפת שוטרים אחרי שהוא הגיש נגדם תלונה במחלקה לחקירת שוטרים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המקרה אירע בשנת 2013 כשהאזרח נעצר על ידי השוטרים בחשד שהתברר בהמשך כשגוי והוכה על ידי השוטרים. האזרח הגיש תלונה למח"ש נגד השוטרים ורק לאחר מכן, כ-10 חודשים אחרי האירוע, ייחסה לו המשטרה עבירה של אלימות נגד שוטרים.

התביעה המשטרתית הגישה כתב אישום נגדו, אך הוא זוכה על ידי בית המשפט, שקבע כי מעצרו היה לא חוקי, וכי גרסתו עדיפה בעיני בית המשפט על גרסת השוטרים.

עו"ד אייל אבולפיה (צילום: חדשות)
עו"ד אייל אבולפיה | צילום: חדשות

שבעה חודשים לאחר מכן, סנגורו של המתלונן עו"ד אייל אבולפיה קיבל את החלטת מח"ש, שלפיה אין מקום לפתוח בחקירה פלילית, הוא הגיש על ההחלטה ערר אך הוא נדחה.

בעקבות כך, עורך הדין פנה לנציב רוזן שקבע כי התלונה מוצדקת והמליץ שכן לפתוח בחקירה. "הדעת אינה סובלת, כי שוטרים שסרחו, לכאורה, כמפורט לעיל, ימשיכו בעבודתם כ'עולם כמנהגו נוהג' וימשיכו לבוא במגע יומיומי עם אזרחים",  כתב רוזן בחלטתו. "לא יעלה על הדעת, שדברים חמורים וקשים אלה של בית משפט, יוותרו במקומם כאבן שאין לה הופכין".

הנציב המליץ להרחיק את השוטרים מכל תפקיד שכולל מגע עם אזרחים, עד לקבלת החלטה בעניינם.

"מדי יום מגיעים למשרדי מתלוננים על אלימות משטרתית אשר כתגובה לתלונתם נתפר להם תיק כאילו שהם תקפו קודם לכן את השוטרים", מסר סנגורו של המתלונן. "קביעה זו של השופט רוזן, שהוא שופט בדרגת בית משפט עליון מוכיחה לנו דרך פעולה עבריינית של שוטרים רבים במשטרת ישראל, שמקבלת גיבוי מרשויות התביעה בישראל וממח"ש, שמטייחות תלונות של אזרחים כנגד שוטרים ומדגישות כנגד אותם אזרחים כתב אישום".