עו"ד אמנון זכרוני, ארכיון (צילום: Yossi Zeliger / FLASH90)
עו"ד אמנון זכרוני, ארכיון | צילום: Yossi Zeliger / FLASH90

עו"ד אמנון זכרוני, פרקליט הצמרת שהוגדר בידי רבים "פורץ דרך", הלך היום (חמישי) לעולמו בגיל 82. מועד הלווייתו טרם פורסם. זכרוני הותיר אחריו את אשתו מירי ושני ילדיהם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

זכרוני, שנולד ב-1935, נמנה על מקימי העיתון המיתולוגי "העולם הזה". בעת שהיה יועצו המשפטי של חבר הכנסת לשעבר אורי אבנרי, הוא כונה "הח"כ ה-121". זכרוני גם היה אחד מסרבני המצפון הראשונים בצה"ל בשנות ה-50', ונודע בזכות שביתת הרעב בה פתח כדי לא להתגייס.

למרות עמדותיו הפוליטית, זכרוני הפך ל"יקיר" מערכת הביטחון: הוא שימש במהלך השנים, ליועצו האישי של ראש הממשלה המנוח יצחק רבין לענייני שבויים ונעדרים. זכרוני גם עסק בשחרור בני ערובה בלבנון ובמגעים לשחרור הנווט השבוי רון ארד.

"חייתי עם העובדה שהוא נעלם", רון ויובל א (צילום: חדשות)
זכרוני פעל בתקווה לשחרורו. רון ארד | צילום: חדשות

במהלך השנים הוא נמנה עם רשימה מצומצמת של פרקליטים שניתן להם סיווג ביטחוני גבוה ביותר, סיווג המאפשר להם לייצג חשודים בתיקים ביטחוניים רגישים. זכרוני ייצג בין היתר את מרגל האטום מרדכי וענונו, את המרגל שבתאי קלמנוביץ' ואת נחום מנבר, איש העסקים שהואשם בעבירות ביטחוניות חמורות. גם בשנים האחרונות ייצג זכרוני חשודים ונאשמים בתיקים ביטחוניים רגישים עליהם אפילו אסור לדבר.

בין לקוחותיו נמנו גם ראש עיריית בת-ים לשעבר שלומי לחיאני ואריה דרעי. ב-2014 נחקר זכרוני בחשד לסחיטה, בעקבות חובות אליהן נקלע.

ח"כ דב חנין, שכעורך דין התמחה ולאחר מכן עבד במשרדו של אמנון זכרוני, מסר: "אני כואב את מותו של עורך הדין אמנון זכרוני, שהייתה לי הזכות להיות מתמחה שלו ולעבוד כעורך דין במשרדו. לאמנון שמור מקום של כבוד בתולדות המשפט בישראל. הוא יצר את המקום שממלאים היום ארגוני זכויות האזרח בישראל. עורך דין לוחם, שבהתנדבות הגן על מקופחים ומופלים ופעל למען הדמוקרטיה וזכויות האדם".

ניר דבורי השתתף בהכנת הידיעה.