בית הספר הדו-לשוני, שנה שעברה (צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים)
בית הספר הדו-לשוני, שנה שעברה | צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים

518 אלף שקלים - זה הסכום אותו תובעת עיריית ירושלים משלושת הצעירים שהציתו את בית הספר הדו-לשוני בעיר לפני כשנה. לדברי העירייה, התביעה נועדה לכסות את הנזק הרב שנגרם לציוד בבית הספר ולכיתות הלימוד עצמן, כמו גם את שעות העבודה הרבות שהשקיעו עובדי עירייה בשיקום בית הספר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בעירייה לא מסתירים את העובדה כי לתביעה יש גם מימד הרתעתי: ראש העירייה ניר ברקת הצהיר כי בכל מקרה של פגיעה ברכוש העירייה, בין אם על ידי ערבים ובין אם על ידי יהודים, ייעשה הכל כדי שיגובש כתב אישום פלילי נגדם וכדי שהם ישלמו את המחיר המלא על הנזק שנגרם - וזאת בנוסף להליך הפלילי.

שלושת מציתי בית הספר הדו-לשוני כבר הורשעו בבית המשפט, ונשלחו לעונשי מאסר של בין שנתיים לשנתיים וחצי. כמו כן, הוטלו עליהם קנסות בשיעור של עד 15 אלף שקלים. בגזר הדין נטען כי לחומרת העבירות שביצעו הפעילים, מצטרף גם המניע האידיאולוגי שבשמו פעלו. "החלטתם של הנאשמים להצית את בית הספר נבעה מהעובדה שלומדים בו יהודים וערבים בצוותא, כחלק מפעילותם של הנאשמים כנגד דו קיום בין ערבים ליהודים", כתב השופט.

בית הספר הממוקם בשכונת פת הסמוכה לבית צפאפא מהווה עבור רבים בירושלים אי של שפיות, במיוחד בתקופות בהן מורגשת מתיחות בין יהודים לערבים ברחבי הארץ בכלל ובעיר בפרט. מספר שבועות לפני הצתת בית הספר רוססו על הגדרות בכנסה לבית הספר כתובות "תג מחיר" בתקרית דומה, אז התלמידים במקום צבעו יחד את הכתובות בסמלים של שלום.

עו"ד בן גביר, ארכיון (צילום: Miriam Alster, פלאש 90, חדשות)
"שברקת יתרכז בסכינאים" | צילום: Miriam Alster, פלאש 90, חדשות

עו"ד איתמר בן גביר, המייצג את אחד הנתבעים, מסר בתגובה: "הייתי ממליץ לניר ברקת לפני הגשת התביעה נגד מרשיי להתרכז בתביעות נגד זורקי האבנים על הרכבת הקלה, מציתי בית העלמין בהר הזיתים והסכינאים מהעיר העתיקה. היו כל כך הרבה אירועים של טרור ופשעי שנאה כלפי יהודים ולא שמענו שעיריית ירושלים טיפלה באותה נחישות בפורעים".