איפה כדאי לקנות לפני ראש השנה? (צילום: פלאש 90)
מרכולים בשבת. (ארכיון) | צילום: פלאש 90

המאבק של עיריית ירושלים בבתי העסק הפותחים בשבת עולה מדרגה: כתב אישום הוגש היום (שני) נגד שמונה מרכולים במרכז העיר ירושלים שפעלו בניגוד לחוק העזר העירוני, גם בימי שבת. בעלי המרכולים טוענים: העירייה פועלת באופן מפלה ומונע מאינטרסים פוליטיים של ראש העירייה ניר ברק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

עוד בחודש ספטמבר האחרון הודיעו בעירייה כי הדוחות שחולקו לבתי העסק בוטלו, וזאת כדי לפנות להליכים משפטיים במקום. בעלי המרכולים מצדם, המשיכו במאבק וטענו כי המרכולים משרתים את התיירים, בליינים ואף את תושבי השכונות הסמוכות הזקוקים לשירותיהם. "אין שום הצדקה עניינית לסגור את המרכולים במרכז העיר שאינו אזור חרדי או דתי", אמר עו"ד יוסי חביליו, המייצג את בעלי המרכולים. "ברור שהשיקול מאחורי צעד זה הוא פוליטי, ומטרתו לרצות את החרדים".

בעירייה מסבירים את האכיפה בכך שמדובר באזור המשמש את האוכלוסייה החרדית בדרכם אל הכותל המערבי בשבתות ולכן פתיחת המרכולים פוגעת ברגשותיהם. בעלי המרכולים דוחים את ההסבר הזה וטוענים כי האזור הוא חילוני לחלוטין. "לא יתכן שבאזורים חילוניים כמו מרכז העיר נחויב להתנהג כאילו מדובר בשכונה חרדית", מסביר עו"ד חביליו.

עיריית ירושלים (צילום: אנה קפלן, פלאש 90, חדשות)
"שינוי טכני" | צילום: אנה קפלן, פלאש 90, חדשות

עינב בר-כהן, חברת מועצת עיריית ירושלים ומחזיקת תיק העסקים (התעוררות) נמנית על מובילות המאבק נגד סגירת המרכולים בשבת. בתגובה להגשת כתבי האישום אמרה בר-כהן: "נמשיך להתנגד להחלטתו האומללה של ראש העיר לסגור את המרכולים בשבת, החלטה שפוגעת באופן קשה בסטטוס קוו הירושלמי שלא צורך ומשיקולים פוליטיים. להחלטה זו לא קדמה הצבעה וככל שתיערך כזאת, נתנגד לה. אני מאמינה כי יש לשמר את האיזון העדין של העיר, בייחוד במרכז העיר המהווה מקום בילוי לכלל האוכלוסיות המגוונות החיות בה. כל פעולה אחרת נוגדת את אופיה של השבת הירושלמית שהתפתח בהסכמה במהלך השנים"

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: אין כל שינוי במהות אלא רק באופן הטכני. במקום מתן דוחות בכל שבוע רוכזו מועדים רבים לכתב אישום אחד, דבר יעיל ונכון יותר לכל הצדדים מאשר לנהל עשרות ברירות קנס במועדים שונים.