סרטון ובו נראה שוטר מכה חייל אתיופי הצית לפכארבעה חודשים גל מחאה נרחב של בני העדה בכל רחבי הארץ, שהגיע בשיאו להפגנות ולעימותים אלימים בירושלים ובתל אביב. למרות שהשוטר פוטר מתפקידו, מח"ש סברה שאין מקום להעמידו לדין פלילי. לידי חדשות 2 הגיע הנימוק של מח"ש לעמדה זו, כפי שנמסר לפרקליטו של החייל דמאס פיקדה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"עם סיום החקירה ולאחר שבחנו את חומר הראיות ואת מכלול הנסיבות לתיק הזה, החלטנו לסגור את התיק מחוסר עניין לציבור", נמסר לו מחלקה לחקירות שוטרים. "לא יהיה זה נכון לנקוט הליך פלילי במקרה זה מטעמים הנוגעים לבחינת העניין הציבורי הכולל הקיים בטיפול במקרה שכזה בכלים של המשפט הפלילי".

פקדה עם רה"מ נתניהו (צילום: חיים צח לע"מ)
דמאס פיקדה בפגישה עם רה"מ | צילום: חיים צח לע"מ

פרקליטו של פיקדה, עו"ד אייל אבולעפיה, לא ממש השתכנע מהנימוק של מח"ש. "אני לא מכיר תיק אחר שעורר עניין ציבורי כזה", אמר. "נשאלת השאלה האם עדה שלמה שיצאה לרחובות להפגין לא נחשבת כציבור בעיני היועץ המשפטי לממשלה". פיקדה הגיש ערר על החלטת היועץ המשפטי לממשלה לסגור את התיק וכעת הוא ממתין לתשובתו.

"קיבלו לגיטימציה להכות". כיכר רבין, מאי (צילום: פלאש 90)
עימותים אלימים בהפגנת בני העדה האתיופית | צילום: פלאש 90

"מח"ש הוכיחו שבעיניהם יוצאי אתיופיה הם ציבור נעלם ונתנו חותמת לאי שוויון שקיים גם במערכת המשפט", אמרה בתגובה לדברים חברת הכנסת לשעבר פנינה תמנו שטה. "בהחלטה עלובה הם בחרו להתעלם מהזעקה הכל כך אמיתית של בני הקהילה להפסקת אפליה וגזענות. בקביעה זו הם הוכיחו שהאלפים שיצאו מהבתים לרחובות אינם 'עניין לציבור' אלא 'חוסר עניין לציבור'".

ממח"ש נמסר בתגובה: "השוטר פוטר מהמשטרה וסברנו שהנסיבות מצדיקות טיפול משמעתי בלבד".