לפני כשנתיים וחצי המשטרה פענחה את רצח אלמוג פאדל ז"ל, שנדקר למוות בחתונת הדמים בפרדס חנה והיום (חמישי) הפרקליטות חתמה על עסקת טיעון עם שלושת הנאשמים: אבי ביטון, ירין ביטון ותמיר פרץ. על פי העסקה שניים מהנאשמים יישלחו לשש שנות מאסר ואילו החתן שנגזרו עליו שלוש שנים יסיים את עונשו היום וישוחרר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

מיד אחרי התקרית שהתרחשה באולם שמחות בפרדס חנה, המשטרה עצרה את החתן, אביו וחברו ובכתב האישום הראשוני השלושה הואשמו ברצח. לאחר מכן כתב האישום שונה והשלושה הואשמו בהריגה והיום הפרקליטות חתמה בבית המשפט המחוזי בחיפה על עסקת טיעון, עם עורכי הדין המייצגים את הנאשמים, יהלי שפרלינג ודורון נוי.

אלמוג פאדל ז"ל ואבי ביטון לפני הסכסוך (צילום: חדשות)
אלמוג פאדל ז"ל ואבי ביטון לפני הסכסוך | צילום: חדשות
אלמוג פאדל ז"ל שנרצח בחתונה (צילום: חדשות)
אלמוג פאדל ז"ל שנרצח בחתונה | צילום: חדשות

זה קרה בפרדס חנה בספטמבר 2016 - בזה אחר זה התקשרו אזרחים מודאגים למוקד 100 כדי לדווח על קטטה המונית, שהסתיימה ברצח, סמוך לאולם חתונות בעיר. הרקע לקטטה - סכסוך ישן בין אבי ביטון, אביו של החתן לבין אלמוג פאדל ז"ל, חברו הטוב של הבן.

בסרטון ממצלמות האבטחה שהוצבו במקום, נראה אביו של החתן כשהוא מנסה לתקוף את פאדל. בהמשך הצטרף אליו בנו, שנגח בחברו, הכה אותו ומשך אותו למקום אחר. נאשם נוסף שמופיע בסרטון נטל סכין מהמטבח ורץ לעבר מקום הקטטה. שם דקר האב את פאדל מספר פעמים, עד שזה התמוטט ומת.

האב אבי ביטון בהארכת מעצרו (צילום: חדשות 2)
האב אבי ביטון בהארכת מעצרו | צילום: חדשות 2

"הנאשמים לא ראו מי דקר את המנוח", טוען עו"ד דורון נוי, פרקליטו של אחד החשודים. "הקטטה התחילה על רקע שבכלל לא קשור לנאשמים. הרי מדובר ביום הכי שמח בחיים של החתן ושל אביו. לא היה שום רצון להגיע לקטטה".

עורכי הדין שפרלינג ונוי (צילום: חדשות)
עורכי הדין שפרלינג ונוי | צילום: חדשות

"המשטרה עוד תתנצל על העוול הכבד שנגרם לחתן ולמשפחתו ביום החתונה", הוסיף עו"ד יהלי שפרלינג, שמייצג חשוד אחר. לפני מספר ימים הוגשו כתבי האישום בפרשה נגד החתן - יריב ביטון - ונגד אביו, כמו גם נגד שני מעורבים נוספים.

עו"ד טלי איזנברג, שייצגה את משפחתו של אלמוג ז"ל מטעם תכנית סיוע למשפחות נפגעי עבירות המתה של הסיוע המשפטי אמרה בתגובה: "היום הגיע הקץ לשלוש שנים של שקרים והכחשות מצד נאשמים, שמנסים להתחמק מאחריות. הקלות הבלתי נסבלת של אלימות נוראית, של לקיחת חיי אדם צעיר בצורה אכזרית, חייבת לקבל מענה ברור וחריף מצד מערכת המשפט".

עו"ד הדס גבריאל-זני, הממונה הארצית על נפגעי עבירה בסיוע המשפטי, במשרד המשפטים אמרה בתגובה: "משפחתו של אלמוג ז"ל נאלצת להתמודד לא רק עם האובדן הנוראי, אלא גם עם ההליך המשפטי שמתנהל. הסיוע המשפטי מייצג את המשפחה – ומשפחות נפגעי עבירות ההמתה נוספים – במסגרת תכנית סנ"ה, מלווה אותם לאורך ההליך המשפטי ואף מעניק סיוע בכל ההליכים הנלווים. אנו מקווים כי מערכת המשפט תפעל להבטיח צדק ראוי למען המשפחה ולזכרו של אלמוג".