בשבוע שעבר ניתן גזר הדין בפרשה שכונתה "פרשת האונס בשייטת": שני חיילים הורשעו לבסוף, לאחר הסדר טיעון, ונשלחו למאסר. המתלוננת התראיינה אמש (שני) לראשונה מאז תחילת הפרשה וסיפרה על התחושות הקשות, ההחלטה להתפשר על הסדר טיעון - והמסר לנשים נוספות: "אני חושבת שאם בנות שעברו את זה רואות כתבה כזאת או אחרת, זה מדליק נורה של 'הנה, עוד אחת התלוננה ויש לה את האומץ והיא ממשיכה בחיים והיא קמה על הרגליים'".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפני כשנה הגישה הפרקליטות הצבאית נגד שני הנאשמים, סמ"ר שי שלום רפאילוב וסמל דוד סוויסה, כתב אישום ובו טענה לשורה של עבירות מין במ', חיילת בבסיס בו שהו. בין העבירות שיוחסו לשניים: אונס, ניסיון למעשה סדום ומעשה מגונה. בגלל קשיים ראייתים, החליטו הצדדים על הסדר טיעון, הסדר שגם מ' עצמה בסופו של דבר הסכימה לו. במסגרת ההסדר, סעיף האונס בוטל והנאשמים הודו במעשה מגונה בצוותא. על סמ"ר רפאילוב הוטל עונש של תשעה חודשי מאסר, על סמל סויסה 8 חודשים. בנוסף עליהם לשלם למ' פיצויים בסך 3000 שקלים כל אחד. הבוקר התקבלה בקשתם לקיצור תקופת המאסר והיא עוד תופחת לכל אחד מהם ב-30 יום.

"הדבר היחיד שכאילו הבנתי והייתי מודעת לזה שלא נעים לי, לא הבנתי מה קורה לי, הבנתי שמשהו לא טוב", משחזרת מ', מדריכת הקליעה בבסיס. "אמרתי להם 'זה לא נעים לי, זה כואב לי, די תפסיקו', פשוט החזקתי להם את הידיים וניסיתי להוציא". מ'  לא התראיינה עד עכשיו. על אותו הערב בו אספו אותה שני הנאשמים לבילוי משותף לכאורה, אך הסתיים לדבריה בסופו של דבר באונס. שנה שלמה ישבה מהצד ושמעה כיצד מאשימים אותה כי שהכל היה ביוזמתה: "הייתה את הכתבה הראשונה שפורסמה שראיינו את העורכי דין שלהם, זו הייתה פעם ראשונה ששמעתי שהם מכחישים אבל יותר מזה הם אומרים לא רק שהסכמתי, שאני גם יזמתי את זה".

החיילים שהורשעו, ארכיון
החיילים שהורשעו, ארכיון | צילום:

"אולי רצו לערער אותי"

"התחלתי לצעוק פה בבית הם לא מתביישים? זה כבר לא רוע לב, אין תיאור לתאר דבר כזה", זעמה מ' על פרקליטי הנאשמים. "הייתי שבורה. לא יצאתי חודש מהבית, לא הלכתי גם לבסיס, לא יצאתי מהמיטה, לא אכלתי כלום". על יחס עורכי הדין במשפט אמרה: "הושפלתי, הם קראו לי שקרנית, הדגישו את זה בכל שעה ושעה שאני ממציאה שאני רוצה לצאת מהצבא. הם תמיד אמרו לי 'את יותר מדי חזקה בשביל משפט כזה, מישהי שנאנסת לא נראית ככה'".

לדבריה, פרקליטי הנאשמים היו "רעים, מאוד רעים": מ' נזכרה כי במהלך הדיונים "הם קיללו, הם השפילו, הם צחקו לי בפנים. מה הכוונה? בכל פעם שהתנגחתי איתם הם צחקו בפנים, לא יודעת למה, אולי לערער אותי". בתחילת המשפט קיוותה מ' כי הנאשמים יישלחו למאסר ממושך: "אחרי זה, כשאת מתחילה את המשפט, את מבינה שזה לא ככה. חשבתי שתהיה תחושת הקלה בגזר הדין אבל אין הקלה בכלל, אין שוני בכלל בהרגשה".

עו"ד טלי אייזנברג, ארכיון (צילום: חדשות 2)
עו"ד טלי אייזנברג, ארכיון | צילום: חדשות 2

על הנאשמים אמרה: "אני שמחה שהם הודו סוף סוף. הצלחנו להוכיח שבאמת קרה משהו שאני לא ממציאה כמו שהם טוענים. היה לי חשוב להוכיח את זה". עו"ד טלי איזנברג, פרקליטתה של מ', הוסיפה: "כשנפגעת תקיפה מינית מתארת את התהליך המשפטי בתור תהליך פוגעני, כשנפגעות משתמשות בביטוי 'אונס שני', זה מצב מחריד שצריך להשתנות".

מנגד עו"ד תמי אולמן, המייצגת את הנאשם דוד סויסה, מסרה בתגובה: "הייתה חקירה הוגנת שהובילה לחקר האמת ולהסדר הראוי בתיק זה. עובדה שהתביעה הגיעה להסדר הכל כך מקל מדברת בעד עצמה". עו"ד שי לוי וצחי מצרי, מטעמו של הנאשם שי רפיאלוב, המשיכו לתקוף את המתלוננות גם שאחרי שרפיאלוב הודה בעסקת הטיעון ונשלח לכלא. "הקורבנות האמיתיים בסיפור הזה הם חיילי השייטת שקיימו יחסי מין בהסכמה עם החיילת.המתלוננת היא הדוגמא הקלאסית למתלוננת שווא. לצוות ההגנה אין צל של ספק שהמתלוננת בדתה ושיקרה וכי האירוע כולו היה בהסכמתה המלאה", מסרו הפרקליטים בתגובה.