צילום אילוסטרציה (צילום: 123RF)
צילום אילוסטרציה | צילום: 123RF

א', תושב אשדוד בשנות ה-40 לחייו, מתעורר מדי בוקר לעבודתו כמנהל משמרת במפעל גדול בדרום - עבודה שדורשת ממנו מאמץ רב ולעיתים גם עבודה בגובה. לפני שמונה שנים, הגיע למשמרת כשהוא סובל מכאבי ראש שהפריעו לו בעבודה - אולם למרות שהתלונן, נדרש ממנו מתוקף עבודתו לטפס למתקן בגובה עשרות מטרים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

תוך כדי הטיפוס, מצבו של א' החמיר והוא הרגיש כי כאבי הראש משתקים אותו - עד שנאלץ להפסיק את עבודתו. עוד באותו היום פונה לבית החולים, שם אובחן כסובל מאוטם במוח.

בשמונה השנים שחלפו מהתקרית נלחם א' מול המוסד לביטוח לאומי להכרה באירוע כתאונת עבודה, על מנת שיוכל להמשיך לנהל חיים תקינים חרף המגבלות שנוצרו בעקבות התקרית. הביטוח הלאומי סירב, וגם בבית הדין האזורי לעבודה טענו כי אין קשר בין מצבו הרפואי לעבודתו - אולם כעת בית הדין הארצי לעבודה הפך את הקביעה והעניק לו אחוזי נכות גבוהים, שבזכות יקבל קצבה בגובה 23 אלף שקלים מדי חודש לשארית חייו - כשמונה מיליון שקלים סך הכל.

ביטוח לאומי, ארכיון (צילום: יוסי זמיר, פלאש 90, חדשות)
ביטוח לאומי, ארכיון | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90, חדשות

"אני אדם צעיר שעבד כל חייו על מנת להתפרנס ולפרנס את משפחתי בכבוד", אומר א' לחדשות Online. "כל חיי שילמתי את חובי לביטוח הלאומי, ודווקא ביום בו נזקקתי להם, הם הפנו לי עורף. עורך הדין שלי התעקש לערער על ההחלטה, והצליח להפוך את הקערה על פיה ולהבטיח שאוכל להמשיך לחיות את שארית חיי בכבוד".

"נכים רבים אינם יודעים בהכרח שחלק ממצבם הרפואי נובע מתנאי העבודה או פעילות שהתרחשה במקום עבודתם", מסביר עורך הדין אלון צ'יצ'יאן, שייצג את א' בבית הדין הארצי לעבודה. "אותם עובדים, שהלכו הביתה שם קרה האירוע הרפואי, לא אחת לא מצליחים להוכיח את הקשר הסיבתי בין הדברים. המוסד לביטוח לאומי אינו שש להכיר במקרים אלו כתאונות עבודה, בשל ההשלכות הכספיות. חשוב לאותם עובדים כי החל מהשלב הראשון יסתייעו בעורכי דין המתמחים בתחום, כך שיוכלו למצות את זכויותיהם ולהמשיך לחיות את חייהם בכבוד.

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il