עופר מקסימוב. ארכיון (צילום: פלאש 90, חדשות)
עופר מקסימוב, ארכיון | צילום: פלאש 90, חדשות

בית המשפט דוחה היום (שלישי) את בקשתו של עופר מקסימוב לשחרור מוקדם. עד כה, הוא ריצה 16 שנה מתוך 18 שנגזרו עליו. הפרקליטות נימקה את התנגדותה לבקשת השחרור בכך שהוא לא עבר טיפול בגמילה מהימורים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

דחיית בקשתו מגיעה לאחר שבחודש דצמבר האחרון הוא הגיש בקשת חנינה לנשיא ריבלין. מקסימוב, שהורשע בגניבה של מאות מיליוני שקלים מכספי הבנק למסחר, מרצה עונש מאסר מאז שנת 2003. מאז כניסתו לכלא הוא עלה לוועדת השחרורים ארבע פעמים - ונדחתה בקשתו כל פעם.

אחותו, אתי אלון, שהורשעה גם היא בפרשה, שוחררה באוגוסט 2016 לאחר שריצתה 14 וחצי שנות מאסר. היא נאסרה לאחר שגנבה מהבנק המחאות של לקוחות שהועברו אליו, ואחיה פדה אותם בשוק האפור מה שהביא לקריסת הבנק. חצי שנה לאחר שחרורה של אתי אלון, עלתה גם האפשרות לקצר את עונשו של אחיה, עופר מקסימוב, אלא שנקבע כי עונשו לא יקוצר והוא נשאר בין כותלי הכלא. הכספים שגנבה אלון שימשו לכיסוי חובותיו של מקסימוב.

צפו בסיפורים המעניינים של 1.7 לאורך השנים (צילום: חדשות 2)
שוחררה לפני שנה וחצי. אתי אלון | צילום: חדשות 2

אלון הורשעה ב-2002, לאחר שגנבה 250 מיליון שקלים מלקוחות הבנק למסחר. היא החלה לעבוד בבנק כפקידה ובהמשך קודמה לתפקיד סגנית מנהלת מחלקת השקעות בבנק.

במשך שנים רבות התנגדה הפרקליטות נמרצות לשחרורה של אתי אלון וטענה בפני ועדות השחרורים כי הנזק שגרמה אלון לחברה הוא חסר תקדים, שכן חלק משמעותי מכספי הגניבה שימש למימון של ארגוני פשיעה ואף ממשיכים לשמש למטרה זו גם כעת. גם כמה מקורבנותיה של אלון כתבו בעבר מכתב לוועדות והביעו התנגדות חריפה.

במסגרת הפרשה נגזרו על אביהם של השניים, אביגדור מקסימוב ז"ל, 6 שנות מאסר, לאחר שהורשע בין היתר בעבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, גניבה וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.