הברחת בשר (צילום: משטרת ישראל)
תפיסת בשר מוברח | צילום: משטרת ישראל

פרשת הברחת הבשר מהשטחים: פרקליטות מחוז ירושלים הגישה כתב אישום נגד שבעה נאשמים שעסקו בהברחת בשר מחו"ל ומכירתו בישראל ללא כל פיקוח תברואתי. מהאישום עולה כי בשנה החולפת מכרו הנאשמים כ-570 טונות של בשר מוברח.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

מכתב האישום עולה כי הנאשמים ייבאו בשר מחו"ל לשטחי הרשות הפלסטינית ושם אחסנו אותו, עיבדו אותו והכינו אותו לשיווק. משטחי הרשות העבירו הנאשמים את הבשר לישראל ומכרו אותו תחת מצג של בשר שנשחט ועובד בישראל כדין ובפיקוח וטרינרי. בדרך זו הגיע הבשר גם למסעדות יוקרה רבות ברחבי הארץ.

הבשר, שיובא מחו"ל ואסור בייבוא לישראל, הוברח באמצעות הגשת בקשות כוזבות לפיהן הבשר מיועד להפצה בשטחי הרשות בלבד. לאחר שהבשר הוברח מנמל חיפה למפעל הפלסטינאי בא-ראם, הבריחו הנאשמים את הבשר לשטחי ישראל תוך שהם דואגים להחלפת הקרטונים והמדבקות שהיו על גבי הבשר על מנת להסתיר ולהסוות את מקורו.

ארכיון (צילום: רשות המיסים)
ארכיון | צילום: רשות המיסים

כחלק מפעילות זו הוסיפו הנאשמים לאריזות ולמשלוחי הבשר תיעוד וטרינרי כוזב ותעודת משלוח כוזבת, שמעידים לכאורה על כך שהבשר עובד בישראל ועבר בדיקה וטרינרית, וזאת למרות שווטרינר לא בדק את הבשר או את תנאי אחסונו ועיבודו.

בישראל מכרו הנאשמים את הבשר ללקוחות ישראלים, תוך מצג שווא שלפיו מדובר בבשר שיוצר בישראל ועבר פיקוח כנדרש על פי דין. ממכירת הבשר הפיקו הנאשמים הכנסות בשווי של יותר מ-20 מיליון שקלים.

בין היתר השתמשו הנאשמים ברישום כוזב של בעלות בחברות, בערבוב בין הבשר המוברח לבשר שנקנה באופן חוקי בעסק הנחזה להיות כעסק לגיטימי, ברישום של חשבוניות המלמדות על רכישת בשר מספקים ישראלים ובתיעוד מזויף.