עורך דין, עו"ד, עורכי דין, פרקליט, פרקליטים, משפט (צילום: רויטרס, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

המדינה נגד הפרקליטים: לאחר מספר ימים בהם הפרקליטים הדירו את רגליהם מאולם בתי המשפט ולא ייצגו את עמדת המדינה בדיונים חשובים, עתרה היום (ראשון) מדינת ישראל לבית הדין האזורי לעבודה - בתקווה שבית המשפט יורה לפרקליטים לשוב לעבודה. מחר ידון בית המשפט בעתירה וייתכן שיורה על סיום השביתה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

לאחר שעיין בעתירה - שהגישה המדינה באמצעות עו"ד נחום פיינברג, אחד הפרקליטים הבולטים לדיני עבודה - החליט השופט אייל אברהמי, נשיא בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, כי הדיון בבקשה יתקיים מחר במעמד שני הצדדים. הפרקליטים יידרשו להגיש את תשובתם לעתירה עוד לפני הדיון.

שרת המשפטים איילת שקד הסבירה: "צר לי כי חרף המאמצים הרבים שהושקעו בהידברות עם ועד הפרקליטים ביחס לנוהל עבודת נציבות הביקורת, החליטו הפרקליטים שלא להפסיק את העיצומים". לדברי השרה, "עיצומי הפרקליטים אינם מוצדקים וחסרי בסיס - אי התייצבות הפרקליטים לדיונים בבתי המשפט מביאה לפגיעה גדולה בציבור ובמדינה, שאותה איננו יכולים לקבל". על כן הנחתה שקד את הנהלת משרדה לבקש צו מניעה ולחייב את הפרקליטים לשוב לעבודה.

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הוסיף: "עיצומי הפרקליטים פוגעים באופן קשה ובלתי מוצדק בעבודת הפרקליטות ובייצוג המדינה בערכאות השונות. אני קורא לפרקליטים לשוב ללא דיחוי לעבודה סדירה. להבנתי ניתן בהחלט לתת מענה הולם למצוקותיהם ולבקשותיהם של הפרקליטים, באמצעות מו"מ, כפי שהיה עד כה, תוך כדי ניהול העבודה כסדרה".

שקד (צילום: חדשות 2)
"שישבתו על חשבונם". שקד | צילום: חדשות 2

"הופכים את הפרקליטים לנכים ורופסים"

בארגון הפרקליטים מיהרו להשיב לשקד: "זהו מאבק על היכולת של הפרקליטים להעניק הגנה וסיוע לנפגעי עבירה, לנאנסות, לנשדדים לחבולים ולמרומים - ללא מורא וללא חרב המתהפכת מעל לראשם. הפרקליטים אינם נגד קיומה של ביקורת חוקית, מוסדרת וראויה, ולכן הסכימו ומסכימים לקבל על עצמם ביקורת במתווה שקבע כבוד השופט העליון ומבקר המדינה לשעבר אליעזר גולדברג. המאבק הוא נגד מי שמנסה לערער על היכולת של הפרקליטים לבצע את עבודתם למען הציבור, ושואף להוציא את דיבתם רעה ולמגר באמצעות הביקורת עליהם את שלטון החוק".

עוד טענו בארגון כי הם קוראים ל"הפסקת הפגיעה הקשה בפרקליטים ועל הפיכתם לפרקליטים נכים ורופסים באופן שגורם נזק לציבור כולו". השביתה בפרקליטות עלתה בשבוע שעבר לכותרות בעקבות החשש כי רוני ריבר, שנאנסה על ידי יניב נחמן, לא תיוצג בערעור שהוגש לבג"ץ על חומרת עונשו. על אף שלבסוף הוחלט כי הדיון יידחה, בסביבת שרת המשפטים איילת שקד טוענים כי היא מוטרדת מאוד מהשביתה ומההתנהלות בפרקליטות.

בסביבתה של שקד אומרים כי היא "כלל לא מבינה על מה השביתה". שקד קובלת על כך שבניגוד לשביתות קודמות שלוו במשא ומתן, המחאה הנוכחית לא כוללת כל דיונים בין הצדדים. עוד הבהירו בסביבתה כי השרה שקד לא תהיה מוכנה להמשיך ולקבל את השביתה במתכונתה הנוכחית. "אם הפרקליטים ימשיכו לשבות, בעוד מספר ימים הם יופתעו לגלות ששכרם ינוכה", אמרו.

לפני כשלושה שבועות הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה בפרקליטות המדינה, בעקבות כוונת משרד המשפטים לפצל את פרקליטות מחוז ת"א לצורך הקמת פרקליטות מחוז מרכז. בארגון הפרקליטים זעמו על הצעד החד צדדי שישפיע על תנאי העסקתם: עו"ד לימור פלד, יו"ר ארגון פרקליטי המדינה, אמרה כי "הסכסוך הוכרז לאחר שהתקבלו החלטות חד-צדדיות ובעיצומו של הליך הידברות בין הצדדים. ארגון הפרקליטים עדיין מקווה כי ניתן יהיה להגיע להסכמות שייתרו את הסכסוך ואת הצעדים הארגוניים".