זקנה, סבתא, קשישה, פלאפון, טלפון, סמארטפון (צילום: Giulio Fornasar, 123/RF, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: Giulio Fornasar, 123/RF, חדשות

כתב אישום חמור הוגש הבוקר (ראשון) נגד אושרי אבוטבול, אסיר בן 27 שכלוא בכלא השרון לאחר שהורשע בפריצה לעשרות בתים של קשישים: אבוטבול מואשם בגין שורה של עבירות מרמה שביצע כלפי קשישים - מתוך הכלא - במסגרתן הצליח להוציא מהם סכום כסף של כ-70 אלף שקלים. בין העבירות המיוחסות לו: התחזות לאדם אחר, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הונאה בכרטיס חיוב בנסיבות מחמירות ועוד. 

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

אבוטבול כאמור מרצה עונש מאסר בפועל, אך כתב האישום שהוגש בבית משפט השלום בתל אביב על ידי עו"ד מעיין שיוביץ מפרקליטות המחוז מתאר כיצד המשיך לכאורה את פעולותיו בזמן מאסרו: במשך כחצי שנה, מחודש אוגוסט האחרון ועד ינואר, הוא התקשר מהכלא למאות מספרי טלפון אקראיים של אזרחים - מרביתם קשישים שגרים בשכונת רמת אביב בתל אביב.

הצליח לגבות במרמה 70 אלף שקל

לפי כתב האישום, בשיחות הטלפון השונות הוא הציג את עצמו בפניהם כנציג של תאגיד המים העירוני "מי אביבים" וטען כי יש תיקון בצנרת שעליהם לשלם עבורו סכום כסף במזומן. לשם "הגבייה", הוא אף שלח אל קשישים שהתלוננו עליו נהגי מוניות שאספו מהם את הכסף, שהועבר בהמשך למקורביו של הנאשם בהוראתו המפורשת.

אילוסטרציה (צילום: החדשות)
אילוסטרציה | צילום: החדשות

אבל העוקץ לכאורה לא הסתיים בגביית כסף במזומן: בכתב האישום מתואר כיצד גם גבה עשרות אלפי שקלים, גם הפעם מקשישים, לא במזומן אלא דרך האשראי של חלקם. השיטה עבדה כך: בחלק משיחות הטלפון הוא הציג את עצמו כנציג של חברות שונות וקיבל מהם במרמה את פרטי כרטיס האשראי שלהם, שבאמצעותם ביצע רכישות בסכומים של עשרות אלפי שקלים. 

בפרקליטות ציינו כי במסגרת מעשי המרמה השונים שביצע אבוטבול הוא הצליח לגנוב מהמתלוננים יותר מ-70 אלף שקלים במצטבר: 33320 במזומן ו-37413 באמצעות שימוש בפרטי כרטיסי האשראי. לאחר הגשת כתב האישום, ביקשה הפרקליטות מבית המשפט לשלול את זכאותו של הנאשם לבצע שיחות טלפון כלשהן מתוך הכלא, זאת על מנת למנוע ממנו לבצע עבירות מרמה דומות בעתיד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו