כבר בשעות הבוקר הגיעו ראשוני המפגינים למען אלאור אזריה לקרייה בתל אביב, ושידרו כלפי חוץ תחושת ביטחון למרות החשש מהרשעה: "היום אנחנו לוקחים אותו הביתה, בעזרת השם". הכרעת השופטים נתנה את האות למעבר מתקווה לזעם – ובהפגנה נשמעו קריאות מסיתות נגד השופטים, הרמטכ"ל גדי איזנקוט וגם התקשורת. כך נראו הרגעים הדרמטיים בהם העימותים גלשו מאזור בית המשפט לרחוב - והפכו לאלימים וסוערים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

זמן קצר קודם לכן חלק מהמפגינים קיוו שהקמפיין הציבורי למען אזריה יצליח, בעוד אחרים טענו כי "תופרים לו תיק של הריגה". חלקם אף איימו בשביתת רעב אם אף בית משפט, כולל בג"ץ, לא ישחרר את אזריה: "נצא למלחמה, נשרוף את המדינה". הקריאות לשרוף או להפוך את המדינה חזרו על עצמן בקהל, שהורכב משילוב בין ארגוני ימין לבין אזרחים פרטיים, חברי הפורום למען אלאור אזריה: בהמשך נתנו את הטון "הצל", אנשי ארגון להב"ה, תנועת כ"ך ובעיקר אנשי לה פמיליה, שעוררו מהומה שהזכירה לרבים את מגרשי הכדורגל.

"אם לא תחזירו את הילד, נהפוך את המדינה", זעקו אנשי הארגון המזוהה עם בית"ר ירושלים. אחת המפגינות הסבירה מדוע הגיע לתמוך בחייל: "היום זה אלאור, מחר זה הבן שלך", ומוחה שנעמדה לצידה אמרה כי לא תרשה לבנה השלישי להתגייס, למרות ששני אחיו לחמו בצבא. אפילו יעקב בן ה-13 הפנים את המסר: "לא שווה לי ללחום בשביל המדינה הזאת, היו מלא חיילים שהפקירו אותם – לא רק אלאור אזריה". הנער אמר כי "הוא לא עשה עבירה, הוא נטרל אותו – היה לו מטען", וזאת למרות שלא נמצא מטען על גופו של המחבל.

העימותים בין המפגינים לשוטרים (צילום: רויטרס)
העימותים בין המפגינים לשוטרים | צילום: רויטרס

כשהשופטת מאיה הלר התחילה להקריא את הכרעת הדין, המפגינים סימנו את האשם המיידי "איזנבלוף הביתה". אחרים הקצינו את המסר, מטרים מלשכת הרמטכ"ל: "גדי גדי תיזהר, רבין מחפש חבר". השנאה היוקדת הופנתה גם נגד התקשורת: "אתם, התקשורת השמאלנית, לא אחים שלנו. מקווים שיסתמו לכם את הפה – אתם מחפשים דם. מטונפים". בהמשך הם רצו לעבר מגדלי עזריאלי בניסיון לחסום את הכביש, והשוטרים בלמו אותם: במקום פרצו דחיפות ומכות, והיה נדמה שהדברים יצאו משליטה. לאחר ששני מפגינים נעצרו המסר הובן והרוחות נרגעו.

המוחים התחילו להפנים שאלאור לא ישוחרר וזעמו: "הבטחנו לאמא שלו להחזיר אותו, רוצים זיכוי - בושה וחרפה למדינת ישראל". המראות שתועדו מחוץ לאולם בית הדין הצבאי הוכיחו כי מדובר לא רק במאבק על גורלו של חייל אחד - אלא בעימות שחושף שסעים, שנאה ומאבק פוליטי וערכי מתמשך.