פישר בבית המשפט, ארכיון (צילום: פלאש 90 יונתן סינדלר)
פישר בבית המשפט, ארכיון | צילום: פלאש 90 יונתן סינדלר

תיק רונאל פישר מסתעף: המשטרה הודיעה הבוקר (שני) כי שלושה ממקורביו של עורך הדין רונאל פישר נעצרו בשבוע שעבר - ובהם בנו של פישר - בחשד שהטרידו את עדת המדינה. העדה היא העוזרת לשעבר של פישר, שהסכימה להעיד נגדו בפרשה המורכבת.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מהמשטרה נמסר כי השלושה חשודים גם בניסיון לשיבוש מהלך המשפט שמתנהל בימים אלה נגד פישר. שני החשודים האחרים בפרשה הם כאמור מקורביו של פישר: אדם שעבד עם פישר וחבר של משפחת פישר.

"על פי החשד, טרם העדות ובמהלך עדותה בבית המשפט, פעלו השלושה למנוע את המשך עדותה של עדת המדינה, לשבש את העדות או להטריד את העדה באמצעות פנייה אליה ולקרובי משפחתה", הדגישו במשטרה.

החקירה נגד מקורביו של פישר מבוצעת על ידי צוות חקירה מיוחד של חוקרי משטרת ישראל וחוקרי המחלקה לחקירת שוטרים (מח"ש). שלושת החשודים נשלחו למעצר בית של חמישה ימים.

הורשע ונשלח לכלא. ערן מלכה (צילום: פלאש 90 - מרים אלסטר)
הורשע ונשלח לכלא. ערן מלכה | צילום: פלאש 90 - מרים אלסטר

כך נחשף תיק רונאל פישר

ביולי 2014, פישר, עיתונאי לשעבר ועורך דין מוכר ומקושר, נעצר בחשד לעבירות שוחד ומרמה. פישר נחשד שהציע לאלון חסן, יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד, לסגור נגדו את התיק הפלילי תמורת 150 אלף דולר שיועברו לאנשי משטרה. המעצר התאפשר לאחר שחסן גויס על ידי מח"ש וצולם מעביר לו מזוודה עם מזומנים תמורת שירותיו הלא חוקיים לכאורה.

בהמשך פרסם חסן סטטוס בעמוד הפייסבוק שלו, שבו הבטיח כי "אקבור את מי שחפר לי את הקבר". לאחר מכן הועמד פישר לדין בגין שלל מעשים ועבירות, שפרשיית חסן הייתה רק אחת מהן.

פישר מואשם כי קשר קשר עם קצין המשטרה ערן מלכה, במסגרתו העביר מלכה לפישר שלא כדין, בין היתר באמצעות ערוץ תקשורת סודי שקיימו ביניהם, מידע מחקירות סמויות וגלויות אודות לקוחות ומכרים של פישר. מידע זה הועבר בחלקו לצדדים שלישיים בעבור תשלום בו התחלקו פישר ומלכה, או בתמורה לכך שישכרו את שירותיו המשפטיים של פישר.

בחלק מהמקרים, פישר ומלכה הציגו מצגי שווא בפני נחקרים פוטנציאליים בדבר חקירות אשר כביכול מתנהלות בעניינם, במטרה לקבל סכומי כסף גדולים בתמורה לכך שיסייעו לאותם נחקרים לכאורה. כתוצאה מכך נפגעו חקירות שנוהלו על ידי המשטרה ויחידות אכיפה אחרות.

מלכה הודה בביצוע המעשים, חתם על הסכם עד מדינה נגד פישר ומרצה עונש של שבע שנות מאסר. לצדו של פישר הועמדו לדין רות דוד, פרקליטת מחוז ת"א לשעבר שהייתה שותפתו של פישר למשרד, יאיר ביטון, בעל השליטה בחברת הבנייה ב. יאיר; שי ברס, לשעבר מנכ"ל נתיבי ישראל (מע"צ); והאחים יוסף ואביב נחמיאס, בעלי חברת בנייה. אלון חסן הועמד לדין במשפט נפרד, בגין עבירות שחיתות שביצע לכאורה כיו"ר ועד העובדים בנמל.