N12
פרסומת

סיוע משפטי בחינם למותקפים מינית?

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת החוק של ח"כ שולי מועלם להענקת סיוע משפטי בחינם לנפגעות עבירות מין. ההצעה, בעלות משוערת של 900 אלף שקלים, זוכה גם לתמיכתה של שרת המשפטים איילת שקד

88% מהתיקים - נסגרו. אילוסטרציה
צילום: חדשות 2
הקישור הועתק
88% מהתיקים - נסגרו. אילוסטרציה
אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (ראשון) סיוע משפטי בחינם לנפגעות ונפגעי עבירות מין במשפחה וחסרי ישע. את הצעת החוק, שעלותו מוערכת ב-900 אלף שקלים, יזמה חברת הכנסת שולי מועלם (הבית היהודי) והיא זוכה לתמיכת שרת המשפטים איילת שקד.

לדברי מועלם, "החוק כיום מאפשר לנפגעי תקיפה מינית מעורבות בשלבים שונים בהליך המשפטי. יחד עם זאת כאשר מדובר על פגיעות בתוך המשפחה ופגיעות בחסרי ישע, מדובר על פי רוב בקורבנות ללא יכולת כלכלית למימון עורך דין שילווה אותם לאורך התהליך".

"ההליך המשפטי כשלעצמו אינו קל מבחינה נפשית עבור הקורבנות וחוסר התמצאותם בזכויותיהם המשפטיות רק מעצים את הטראומה", המשיכה. "אני מודה לשרת המשפטים איילת שקד על הסיוע בקידום החוק המאפשר לנפגעי עבירות מין במשפחה לממש את זכויותיהם".