ההחלטה לסגור את תיק גל בק ז"ל באופן סופי - ולא להעמיד לדין את הנהגת הודרסת - עוררה כצפוי זעם מצד משפחתו וחבריו של הנער, שמאיימים לפנות לבג"ץ. משפחתה של הנהגת החליטה לשבור שתיקה ולברך על סגירת התיק: "בחרנו לא להגיב עד כה ולא להפריע למשטרה ולפרקליטות בעבודתם על מנת לא להעצים את הכאב הרב שמלווה את הפרשה הטרגית הזו". גם חברו של גל בק, שהיה נוכח בזירת התאונה, טוען כי ניקוי הנהגת מאשמה שגוי: "היא נהגה בשכרות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עודד בק, אביו של גל ז"ל, מתח היום (חמישי) בשיחה עם חדשות 2 Online ביקורת על התנהלות המשטרה והפרקליטות: "אני חושב שלא עשו עבודה טובה, הם בעצם אומרים שאי אפשר לדעת מה היה שם. זה מין נעלם. אני טוען שבדיקת האלכוהול לא קבילה מבחינה טכנית, כי היא לא נעשתה במעבדה הנכונה והייתה ברמה מאוד גרועה. אני חושב שאנחנו פה נפלנו מכל מיני בחינות משפטיות צודקות או לא, ואני חושב שגם הדוח הבוחן לפני עשר שנים לא היה נכון".

בק הוסיף: "אני מאוד מאוכזב. לא יכול להיות שבחורה, שיש בדיקת אלכוהול שמעידה על כך שהיתה מאוד שיכורה, שעברה בצומת לפני כן באדום וכמעט עשתה תאונה, ונסעה מהר ולא בלמה - לא יכול להיות שהיא לא תהיה מורשעת בגרימת מוות ברשלנות מינימום שבמינימום. אנחנו נלמד את ההחלטה ואנחנו נערער על זה כנראה ונלך לבג"ץ. אנחנו נמשיך לפעול. אם הייתי חושב ומרגיש שבאמת יש שם מישהו שאכפת לו ורוצה להגיע לחקר האמת, אני חושב שאפשר להגיע לאמת".

עודד בק , אביו של גל בק שנהרג בתאונה (צילום: חדשות 2)
"אפשר להגיע לאמת". עודד בק | צילום: חדשות 2

"במקום לתקן את הטעות, ממשיכים את המחדל"

בהודעת פרקליט המדינה שי ניצן צוין כי הערעור נדחה משום שלא נמצאו ראיות מספיקות להעמדה למשפט. בהודעת פרקליט המדינה צוין כי הערעור נדחה משום שגם בשלב זה, כעשור לאחר המקרה, לא נמצאו ראיות מספיקות להעמדה לדין פלילי. כל משתתפי הדיונים, לרבות אנשי המשטרה ובהם ראש מדור תאונות דרכים במשטרה, שהינו הגורם המקצועי הבכיר ביותר בתחום זה במשטרה, היו תמימי דעים שאין ראיות מספיקות להעמדת הנהגת לדין בעבירת הריגה, שהיא כיום העבירה הרלוונטית היחידה שלא התיישנה. בהתייחסות למכלול הריאיות שנכללו בתיק החקירה, הן המחודש והן בזו שהתרחשה לפני עשור, נכתב כי "לא רק שלא ניתן להוכיח מעל לספק סביר שהנהגת החשודה חצתה את הצומת באור אדום, אלא שגם לא ניתן להוכיח נסיבות חומרה נוספות כנדרש".

במשפחת בק טוענים כי הליך החקירה היה פגום, וגם התחקיר של ערוץ 1 לא סייע לחשוף את האמת בפרשה: "אני בהחלט לא אוהב את הקטע הזה שכל מה שהיה בעבר לטובתנו כמו דוח בוחן - פתאום מסדרים את זה למשהו אחר. כל העדים בתאונה אמרו שהיא נסעה מהר. פתאום היא עכשיו לא נסעה מהר? זה מאוד תמוה, וזה מראה על מין רצון לשמור על המערכת וההחלטה שהייתה. לא להרים את הכפפה ולהגיד חבר'ה טעינו, אנחנו מתקנים את העיוות, זה באמת לתת לבחורה שנהגה שיכורה לגמרי ללכת בלי שום עונש ובלי שום דבר, אני חושב שזה פשע".

גם יוני גלסנר, חברו של גל בק, הביע זעם על ההחלטה: "אנחנו מאוכזבים מאוד. אני מאמין שזו לא המילה האחרונה. היינו בטוחים שהדברים ייראו אחרת. הפרקליטות טעו אז לפני עשר שנים ובמקום לתקן את הטעות והמחדל הם ממשיכים איתו גם היום עד עכשיו. זה מציף המון דברים של פעם. אנחנו בטוחים באמת הזו כבר הרבה שנים, היינו בטוחים שהפרקליטות 'תקבל שכל', אבל בינתיים זה לא קורה. דעת הקהל כבר יודעת את האמת, הסיפור מספר את עצמו, מוזר שהפרקליטות ממשיכה עם העוול שהיא גרמה לו לפני עשר שנים". על התאונה הקטלנית והטענות לפיהן לא ניתן להוכיח כי הנהגת פעלה ברשלנות הוא אומר: "לא לא יכול להיות, הנהגת היתה שיכורה, אני ראיתי שהיא עברה באדום, זה עובדות שברורות לחלוטין, כנראה שמישהו שם מושך בחוטים".

אירוע לזכר גל בק, ארכיון (צילום: חדשות 2)
אירוע לזכר גל בק, ארכיון | צילום: חדשות 2

ממשפחת הנהגת נמסר בתגובה: "אנו מברכים על ההחלטה שהתקבלה לסגור את התיק, משום שהאמנו לכל אורך הדרך כי הצדק ייצא לאור ומשום שהעובדות שעמדו לנגד עינינו לפני עשר שנים, עמדו לבחינה משפטית מחודשת בידי צוות פרקליטים אחר ושונה ונשארו בעינן. בתנו אינה אשמה בתאונה הטרגית שקרתה לפני עשר שנים, דבר שאינו מפחית מעוצמת הטראומה והכאב שמלווה גם אותה ואותנו. בחודשים האחרונים בתנו ומשפחתנו כולה היתה תחת מתקפה שלא נראתה כמוה בתקשורת וברשתות החברתיות. רובה ככולה הייתה פופוליסטית, שטחית, מנותקת מהעובדות ומונעת מאינטרסים זרים".

עוד טענו קרוביה של הנהגת כי "חווינו הסתה לרצח ברשתות החברתיות של בתנו וילדיה הקטנים וקריאות לפגיעה פיזית בנו, וזאת בסמיכות להקמת וועדה מטעמה של שרת המשפטים ובשיתוף חברי כנסת שונים, למניעת תופעת השיימינג באינטרנט. בחרנו לא להגיב עד כה ולא להפריע למשטרה ולפרקליטות בעבודתם על מנת לא להעצים את הכאב הרב שמלווה את הפרשה הטרגית הזו. האמנו, שמאחר שהעובדות שהביאו לסגירת התיק לפני עשור לא השתנו, תצליח המערכת המשפטית להתנתק מהרעש החיצוני ולהגיע להחלטה הנכונה. אנחנו מודים לאנשים הרבים מספור, שליוו אותנו, האמינו ותמכו בנו לאורך כל הדרך".