אלון רונן ז"ל (צילום: איגוד השחיה ישראל)
אלון רונן ז"ל | צילום: איגוד השחיה ישראל

כתבי אישום חמורים בגרימת מותו של הנער אלון רונן ז"ל: הפרקליטות הגישה היום (רביעי) כתבי אישום נגד שישה מעורבים בקריסת הסל בחצר בית ספרו של אלון, שהיה בן 15 במותו. בין הנאשמים בפרשה נמצאת גם מנהלת בית הספר בתל אביב, אושרה דנה, ומספר עובדי עיריית תל אביב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

האסון התרחש בקיץ 2012. אלון וחבריו שיחקו בחצר בית הספר ברחוב שמואל תמיר בצפון תל אביב. ככל הנראה במהלך המשחק הוא נתלה על הטבעת, והעמוד כולו ניתק מהאדמה ונפל עליו. אלון נפגע אנושות בראשו ומת כעבור זמן קצר. לאחר האסון סיפר שרת בית הספר כי הוא התריע על מצבו הפיזי הרעוע של הסל, אך דבר לא נעשה כדי להחליפו.

בכתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בתל אביב נטען כי "קריסת עמוד הכדורסל והתאונה התרחשו כתוצאה מתהליך קורוזיה בצד הפנימי של תחתית עמוד הכדורסל". בכתב האישום שהגישה עו"ד קלאודיה בילנקה נכתב כי לא נערכו בדיקות שגרתיות כנדרש. כמו כן נטען כי מורה בבית הספר התריעה כבר ב-2009 על החלודה בעמודי הסל, אך פנייתה לא נענתה.

אלון רונן ז"ל (צילום: איגוד השחיה ישראל)
מורה התריעה - המחדל לא טופל | צילום: איגוד השחיה ישראל

"הנאשמים לא פעלו בזהירות סבירה"

אושרה דנה, ששימשה כמנהלת בית הספר כבר משנת 2001, מואשמת בהתעלמות ממצבו של הסל - וכתוצאה מכך בגרימת מוות ברשלנות. בכתב האישום נטען כי בשנת 2010 היא פנתה לבכירים בעירייה על מנת שיבדקו את מצב הסל, אך לאחר מכן "חדלה לטפל בעניין האמור לעיל ולא בדקה כיצד טופל נושא החלודה, לא מנעה שימוש של תלמידי בית הספר או כל גורם אחר ולא וידאה כי העמודים נבדקו, תוחזקו או טופלו כמתחייב ממצבם המפורט לעיל".

הנאשמים הנוספים - עופר רגב, מרדכי אמברם, ישראל יצחקי, אברהם אבולעפיה ואלי-מלך טרטנר - שימשו כמנהלי מדורים ומחלקות רלבנטיים בעירייה והיו אחראים לנושאי החינוך הגופני, הספורט והבטיחות.

"במעשיהם ובמחדליהם, גרמו הנאשמים ברשלנותם למותו של המנוח", נכתב בכתב האישום. "הנאשמים לא הקפידו על חיי אדם, לא פעלו בזהירות סבירה, לא נהגו בזהירות ובקפידה בטיפול ובשימוש בעמודים ולא נקטו בצעדים המתחייבים למניעת הסכנות הנשקפות מהעמודים".

הפרקליטות החליטה לחזור בה מהחלטתה להעמיד לדין את קב"טית משרד החינוך בעקבות שימוע שנערך לה. "אנו סבורים כי החלטת הפרקליטות לקבל את טיעונינו בדבר היעדר אחריותה של הקב"טית היא החלטה שקולה ואחראית", אמרו באי-כוחה, עורכי הדין אורון שוורץ ויוגב נרקיס. "הקב"טית אשר עסקה בהסדרת מדיניות כללית ולא בפיקוח שוטף על מפגעים, מודרה מן הממצאים המחשידים ולכן הייתה הצדקה מלאה מהמנעות מהעמדתה לדין".

פרט למשפט הפלילי, משפחת רונן גם הגישה לפני מספר חודשים תביעה אזרחית נגד עיריית תל אביב ומשרד החינוך בדרישה לפיצויים בגובה של חמישה מיליון שקלים. הדיונים בתביעה הזו עדיין מתנהלים בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

לפניות לכתב: AzriA@ch2news.tv