זירת הרצח בברנוער (ארכיון) (צילום: AP, חדשות)
זירת הרצח, לפני ארבע שנים | צילום: AP, חדשות

אחרי שפרטי חקירת הרצח בברנוער לפני כארבע שנים הותרו אתמול לפרסום וזמן קצר לאחר מכן נגנזו - קבע בית משפט השלום בתל אביב היום (שלישי) כי ניתן לפרסם חלק מפרטי הפרשה ובהם זהותו של החשוד המרכזי. חגי פליסיאן, צעיר בן 23 מפרדס כץ, הוא שביצע את מעשה הרצח כנקמה על פגיעה באחד מקרובי משפחתו, מצד פעיל מוכר בקהילה הגאה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הפרשה החלה לאחר שפליסיאן, שהיה חייל בזמן המעשה, שמע כי קרוב משפחתו הותקף על ידי פעיל מוכר בקהילה הגאה. הוא התקשה להתמודד עם השמועה והחליט לנקום. עד המדינה, בעצמו הומו מוצהר, אמר לפליסיאן כי הוא יכול לסייע לו - מתוך היכרותו עם פעילותה של הקהילה. הוא סיפק לחגי ולחשוד נוסף בשם טרלן חנקישייב, מידע, והשניים, ביחד עם חשוד נוסף שהיה קטין בעת המעשה ושמו לא הותר לפרסום, תכננו את הרצח. 

חניקישייב לפי החשד, עזר לפליסיאן להשיג אקדח ובליל ה-1 באוגוסט 2009 יצא חגי למסע הנקמה. הוא נכנס אל תוך המועדון וירה למוות בשני צעירים, ניר כץ וליז טרובישי. לאחר המעשה סייע עד המדינה לשלושת החשודים במעשה להימלט ולהסתתר. 

לפני כחצי שנה, לאחר שחש כי בגד בקהילה וכי חבריו הפנו לו גב, החליט עד המדינה ביוזמתו ליצור קשר עם בכירים בימ"ר תל אביב. בשיחה איתם אמר כי הוא יודע הכל ורוצה לספר. בתחילה היו במשטרה המומים מהמידע מאחר והיה זה כיוון החקירה האחרון לו ציפו. כשהבינו שהאיש דובר אמת אספו את כל הפרטים ואלה הביאו לפענוח הפרשה. 

ארבע שנים של מסתורין

בית משפט השלום בתל אביב התיר היום לפרסום את הפרטים בפרשה לאחר ימים ארוכים של מסתורין, לבקשת חדשות ערוץ 2 באמצעות עורכי הדין ד"ר ישגב נקדימון ודקלה בירן וכלי תקשורת נוספים.  

פענחנו את הרצח" (צילום: חדשות 2)
השוטרים בתדרוך העיתונאים, אתמול | צילום: חדשות 2

לפי הפרטים שנחשפו, שלושת החשודים מתגוררים בשכונת פרדס כץ שבבני ברק, ולכולם עבירות קודמות של התפרצויות לדירות, הצתה ועבירות סמים. כשנה וחצי לפני הרצח בברנוער, החשוד שהיה קטין בעת ביצוע המעשה הצית את בית הספר שבו למד יחד עם מספר קטינים נוספים.

מפקד החקירה: "יש עוד הרבה עבודה לפנינו"

"הושקעו משאבים רבים ברמה שלא הכרתי בעבר, מאות אנשים נחקרו בפרשה", אמר אתמול ניצב אהרון אקסול, ראש אגף שיטור וביטחון במשטרה. אולם ניצב בנצי סאו, מפקד מחוז תל אביב החדש, טען כי "בניגוד לאווירה הציבורית לא סיימנו את החקירה. יש עוד עבודה, ישנן פעולות חקירה מרובות לפנינו. לפני זמן קצר תדרכנו את המשפחות השכולות ואת הנפגעים בנוגע לפרטים שיותרו לפרסום".

ניר כץ וליז טרובישי ז"ל (צילום: חדשות 2)
ליז טרובישי וניר כץ ז"ל, שנרצחו בברנוער | צילום: חדשות 2

מפקד המחוז הסביר כי מצבו הנפשי של עד המדינה בפרשה התערער, ולכן לא ניתן לפרסם את פרטיו. עוד הוסיף כי אין שום קשר בין תזמון הפרסום לבין חודש הגאווה ומצעד הגאווה שהתקיים ביום שישי האחרון. "שמעתי כבר ציניקנים מדברים על הצורך של המשטרה ברייטינג. לא זה הדבר", אמר.

מפקד ימ"ר תל אביב, ניצב גדי אשד, סיפר בתדריך לעיתונאים כי "המשטרה גייסה אדם מתוך הקהילה הגאה, וחתמה איתו על הסכם עד מדינה. חלקו של עד המדינה היה בהכנות לאירוע: הכוונה של דרכי כניסה למקום, שעות פעילות ודרכי בריחה מהמקום. המניע של עד המדינה להעיד במשטרה היה הפניית עורף מצד השותפים לעבירה, כמו גם נקיפות המצפון שהיו לו בשל העובדה שהוא חבר בקהילה. הוא התעמת עם החשודים ואסף ראיות במשך החודשים האחרונים".

על פי דברי השוטרים, אחד החשודים בביצוע הרצח סיפר למקורב אליו על כך שהותקף בידי האישיות הידועה בקהילה הגאה, ומקורבו החליט לבצע את הרצח.

ההתקדמות בחקירה: בעקבות מציאת האקדח בחודש דצמבר

מעצרם של השלושה, פליסיאן, חנקישייב והקטין, בוצע ביום רביעי האחרון ברחוב רבי עקיבא בבני ברק, וסימן את סיום החקירה הסמויה שהתקיימה חודשים ארוכים קודם לכן על ידי היחידה המרכזית של תל אביב, בפיקודו של ניצב משנה גדי אשד. החקירה החשאית כללה ציטוטים והאזנות סתר שבוצעו כנגד החשודים, והעלו כי שלושת הצעירים מעורבים באירוע הרצח בברנוער.

ההתקדמות המרכזית בחקירת הפרשה, שאפשרה את מעצר החשודים, הייתה מציאת הנשק, שלפי החשד סיפק חנקישייב ובאמצעותו בוצע ברצח. בחודש בדצמבר האחרון מצאו חוקרי המשטרה את האקדח, באמצעות המידע שסיפק עד המדינה.

החקירה המסועפת שנמשכה על פני ארבע שנים ועלתה כ-10 מיליון שקלים כללה את חקירתם של מאות אנשים. עם ההתפתחות בפרשה התברר לדוגמה, שכל יושבי בתי הקפה הסמוכים למועדון שברחוב נחמני, שגיהצו את כרטיס האשראי שלהם באותו ערב בבית העסק, זומנו לחקירה ונשאלו על אירועים או אנשים חריגים - הכל על מנת לדלות מידע שיביא למעצר האשמים.

 בהכנת הידיעה השתתפו: יוסי זילברמן, ברהנו טגניה ועזרי עמרם

 פענוח הרצח בברנוער - סיקור מלא:

אמו של אחד החשודים: "אם הוא קשור לרצח - עליו להיענש"

עד המדינה בפרשת הברנוער: "זה ישב לי על הלב"

"היו כבר שמועות על המוכר בקהילה"

"הוא אמר לי אל תדבר עם השוטרים"

הוארך מעצרו של הפעיל בקהילה הגאה

הותר לפרסום: חגי פליסיאן נקם על תקיפת נער

הקהילה הגאה מגיבה לפרסום שנגנז: "פשע כזה נובע רק משנאה"

פרשנות: חילופי האשמות בין המשטרה לבית המשפט

הרצח בברנוער: הפרטים נגנזו  

אחי החשודים: "הרוצח מסתובב חופשי"

 מעקבים והאזנות: כך נעצרו החשודים

מצעד הגאווה יתקיים מחר כמתוכנן: "עיתוי מטורף"

"אי אפשר להגיד שזה לא פשע שנאה"

הרצח בברנוער: בכיר בקהילה נעצר

משפחות הקורבנות: "לא מתרגשים - זו לא הפעם הראשונה שנעצרו חשודים"

שלושה חשודים במעורבות ברצח בבר-נוער בתל אביב