מיקור חוץ במוסך (צילום: דוברות המשטרה)
מיקור חוץ במוסך | צילום: דוברות המשטרה

בעלי כלי רכב שבאו לתקן את מכוניתם במספר מוסכים ברחבי הארץ לא חשבו שרכבם יועבר לתיקון בשטחים כדי שבעלי המוסך יוכלו "לגזור קופון" על חשבונם. אך זה בדיוק מה שקרה, לכאורה, בחודשים האחרונים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

יחידת אתג"ר, הכפופה ליחדת להב 433 במשטרה, עצרה השבוע חמישה תושבי כפר קאסם בחשד לעבירות על חוק איסור תיקון בשטחים, קבלת דבר במרמה, קשירת קשר לפשע, זיוף חלקי רכב ועבירות מס.

על פי החשד, חברת גרר מאזור כפר קאסם ובעלי מוסכים בארץ ובשטחים חברו יחד כדי להעביר כלי רכב ממוסכים בישראל לתיקון במוסכים בשטחים, ללא ידיעת בעלי כלי הרכב. המכוניות נלקחו ליישובים שכם, חווארה, נבי אליאס ויישובים נוספים. במהלך התיקון השתמשו החשודים ככל הנראה בחלפים לא מקוריים ולעיתים אף גנובים, דבר הגרם לסכנה בטיחותית בכבישים.

החשודים נעצרו בפעילות שבמהלכה נתפסו כספים בסך של מאות אלפי שקלים במטבעות שונים ובצ'קים, שני רכבי גרר ששימשו לביצוע ההעברות, חלקי רכב החשודים כמזויפים, טלפונים ניידים ומסמכים שונים.

בית משפט השלום בראשון לציון האריך עד יום ראשון את מעצרם של שלושה מהחשודים, ומעצרם של שני חשודים נוספים הוארך עד היום (ה').

תיקון כלי רכב בשטחים הוא אסור על פי חוק ומטופל ביחידת אתג"ר. קצינת החקירות רינת סבן והחוקר איתי מיירוביץ' מיחידת אתג"ר הדגישו כי "המשטרה רואה בחומרה את ביצוע העבירה, הן בשל העובדה כי היא מגבירה את תופעת גניבות הרכב, והן בשל ההשלכות הבטיחותיות של תיקון רכב במוסך שאינו מפוקח".

המשטרה הזמינה את בעלי כלי הרכב שהועברו לתיקון בשטחים לצורך ביצוע בדיקות בטיחות באמצעות מומחה חיצוני. כמו כן נבדק האם בעלי כלי הרכב ידעו על העברתם לתיקון בשטחים, או שמא לא חשדו בכך כלל.