במשטרה עושים הכל כדי למגר את תופעת המירוצים הבלתי חוקיים בכבישים, מירוצים שעלולים לגבות חיי אדם: היחידה המרכזית של אגף התנועה השביתה בסוף השבוע עשרות מכוניות שבמבנה הפנימי שלהם בוצעו שינויים - במטרה להפוך אותן ל"מכוניות מירוץ" מאולתרות.

בעקבות מידע מודיעיני שהגיע למשטרה, לפיו מדי יום חמישי בלילה מתקיימים מפגשים של בעלי המכוניות המשופרות בתחנת דלק בכניסה ליישוב יסודות הסמוך לגדרה, פשטו כחולי המדים על המתחם ובלמו את ה"רייסים", כך מכונים המירוצים, עוד לפני שהחלו. על פי החשד, המשתתפים היו נוהגים לקיים מרוצים על כביש 3 הסמוך לאזור.

בדיקת כלי הרכב על ידי בוחני המשטרה הביאה לפסילתם בשל שינויים ושיפורים שכללו בין השאר: צמיגים שאינם תואמים את הרשום ברישיון הרכב, שיפורי מערכות פליטה, וגם שיפורי מנוע ומרכב. 

כמו כן, לכמה כלי רכב הוצמדו לוחיות רישוי אחוריות לא חוקיות: על ספרות הלוחית הודבקו מדבקות מיוחדות המחזירות אור בעת צילום על-ידי מצלמת מהירות, ולמעשה מטשטשות את המספר כך שלא ניתן יהיה לזהות את המכונית.

"הרייסים עלולים לגבות קורבנות"

עם השנים, תופעת המרוצים הבלתי חוקיים הופכת לתופעה ידועה ומוכרת. "הרייסים", מרוצי המכוניות המאולתרים, הם מחזה מוכר שאפשר למצוא על כבישים נידחים באזורי הצפון והדרום. טירון "הרייסים" יתקשה להבין את השפה של המקומיים, והמונחים לחיצות ופתיחות הם רק חלק מהז'רגון של המכורים לדבר.

משתתפי המרוצים הבלתי חוקיים נוהגים לשפר את המכוניות גם בקישוטים חיצוניים, אבל בעיקר בשדרוגים פנימיים המשפרים את ביצוע המנוע ומאפשרים למכונית להגיע למהירויות של 250 קמ"ש. בשיפור המכונית מושקעים סכומי ענק של עשרות, מחאות ובמקרים מסוימים אף מילוני שקלים.

על מנת שהמרוצים יעברו בצורה חלקה, נוסעים שני כלי רכב במהירות איטית על הכביש ומנעים כניסה של מכוניות  לכביש בו מתבצע המרוץ. ההיי-לייט של האירוע הוא מרוץ אחד על אחד מול אופנוע כבד.

"תופעת הרכבים המשופרים הינה תופעה מדאיגה", אמר לחדשות 2 באינטרנט שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק. "נהגים צעירים אשר מחפשים ריגושים על הכביש, משנים בצורה פיראטית את מרכב הרכב בניגוד לחוק, ובכך מסכנים את חייהם ואת הסביבה כולה. על מנת להילחם בתופעה המסוכנת הזאת יש להקצות למשטרה משאבים גדולים יותר - ולא אנו נספור קורבנות נוספים".

הצטרפו ל"חדשות 2" בפייסבוק