הותר לפרסום שמו של עורך הדין אבי לביא, שנעדר מהארץ כבר יותר מחצי שנה בניסיון להתחמק מחקירת משטרה. עו"ד לביא, שבשעתו נמנה עם צוות פרקליטיו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב, חשוד במעורבות בפרשת זיוף יצירות אמנות והלבנת כספים בידי חברי רשת בינלאומית שפעלה בישראל ובאירופה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בחודש יוני האחרון עצרו חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה 18 חשודים, והכוונה הייתה לעצור גם את עו"ד לביא, אך הוא שהה באותה העת בארצות הברית. מאז הוא נשאר שם מחשש שייעצר עם הגיעו ארצה.

במהלך החודשים האחרונים ניסו פרקליטיו, עורכי הדין רועי בלכר ומשה מזור, להגיע להסכמה עם החוקרים, שלפיה עו"ד לביא ישוב לישראל אך לא ייעצר ושמו לא יותר לפרסום, אולם במשטרה ובפרקליטות סירבו לתנאים האלה.

יצירות אמנות נמכרו באמצעות מסמכים מזויפים

במרכז הפרשה שנחשפה לפני כחצי שנה עומדת רשת בינלאומית שעסקה בזיוף יצירות אמנות ומכירתן באמצעות מסמכים מזויפים ובהלבנת כספים בסכומים של עשרות מיליוני אירו. מדובר בחקירה משותפת למשטרת ישראל ולמשטרת גרמניה.

אחת מהיצירות שנתפסו (צילום: להב 433 יאח"ה)
אחת מהיצירות שנתפסו | צילום: להב 433 יאח"ה
חשד: נמכרו באמצעות מסמכים מזויפים (צילום: להב 433 יאח"ה)
חשד: נמכרו באמצעות מסמכים מזויפים | צילום: להב 433 יאח"ה
רשת בינלאומית שזייפה יצירות (צילום: להב 433 יאח"ה)
רשת בינלאומית שזייפה יצירות | צילום: להב 433 יאח"ה

כמה מהחשודים שנעצרו הם מעריכי אמנות שהעתיקו על פי החשד מסמכים מזויפים, ששימשו כיסוי חוקי ביצירות המזויפות שהופצו בגלריות בישראל ובאירופה. מדובר ביצירות של אמנים בולטים ובהם גם הצייר מארק שאגאל.

פרקליטיו של עו"ד לביא מסרו כי "לצערנו איננו יכולים להרחיב בכל הנוגע לסיבות הימצאותו של עורך הדין לביא בחו"ל. עו"ד אבי לביא משתף פעולה עם הגורמים הרלוונטיים ורשויות האכיפה באמצעות באי כוחו. אנחנו מקווים שבקרוב ייווצרו התנאים שיאפשרו את חזרתו לישראל".