כרזה הקוראת להסגרת הדורסים (צילום: חבריה של לי זיתוני ז"ל)
הדורסים: אריק רוביק וקלוד אייזיק | צילום: חבריה של לי זיתוני ז"ל

האם למרות הצהרת התובעת בצרפת על כך שארצה לא תסגיר לישראל את דורסיה של הצעירה לי זיתוני לפני שלושה חודשים בתל אביב, קרובות רשויות החוק ללכוד את אחד מהם? אריק רוביק, החשוד יחד עם קלוד אייזיק בגרימת תאונת ה"פגע וברח", נעצר בסוף השבוע שעבר בפריז.

מקורות שונים דיווחו כי רוביק נחקר בחשד למעורבותו בפרשת הונאה שהתרחשה לפני שנים - ואחר כך שוחרר לחופשי. על המהלכים שנוקטות רשויות המדינה להעמדתם של השניים לדין הוטל צו איסור פרסום גורף.

כתבנו גיא פלג מעריך כי בפרקליטות בישראל קיימת התלבטות האם להעביר את תיק החקירה לפריז כדי ששני הדורסים יועמדו לדין שם, או שלא להעביר את חומר החקירה ולנסות בכל זאת להעמידם לדין בישראל, למרות ההודעה המפורשת של צרפת שלא יסגירו. הסיבה לכך היא כי עונש מאסר בצרפת עומד על שנים בודדות בלבד, כך שהרציונל העומד מאחורי ההתלבטות של ישראל הוא שאי אפשר להעמיד לדין על אותה עבירה פעמיים.

התובעת בתיק זיתוני מטעם רשויות התביעה בצרפת, נטלי בקאש, הבהירה בימים האחרונים כי למרות הלחץ הציבורי - לא יוסגרו השניים לישראל.

התובעת הוסיפה כי היא אינה יודעת אם קיימת כלל אפשרות לנהל נגד אייזיק ורוביק משפט בישראל, ולאחר מכן לבקש שירצו את עונשם בכלא בצרפת. בשל כך, לטענתה, אם תחליט צרפת שלא להסגירם ארצה ובהתחשב בכך שהם עצמם ממשיכים לסרב להסגיר עצמם לרשויות, הרי שרק הגשת תלונה תוכל להביא להעמדתם לדין.

"באופן טבעי, פנתה משפחת הקורבן לרשויות בישראל", סיפרה בקאש. "כעת הם יכולים להגיש תלונה בצרפת, וכך יוכלו הרשויות לחקור את המקרה ולהביאו לבית המשפט. האפשרות השנייה היא שישראל תצא בהודעה רשמית אשר תאפשר לצרפת לחקור את המקרה ולהעמיד את החשודים לדין בשטחה".

עם זאת, הדגישה בקאש כי לפי החוק בצרפת - תאונת דרכים אינה נחשבת "תקיפה בכוונת תחילה", עובדה שמשמעותה היא כי העונש שייקבלו השניים צפוי להיות שונה מזה שניתן היה לגזור עליהם בישראל.

מטה המאבק: "לא נפסיק את המאבק עד שהם לא יובאו למשפט בישראל"

אלעד סאסי, יועץ התקשורת של מטה המאבק להסגרת דורסי לי זיתוני, אמר לחדשות 2 באינטרנט בתגובה על הפרסום: "אני מצפה מממשלת צרפת לעצור את שני העבריינים האלה שמסתובבים חופשיים. עד שהם לא יובאו למשפט צדק בישראל באשמת הריגתה והפקרתה של לי, אין בכוונתנו להפסיק את המאבק".

עם זאת, הבהיר סאסי כי גם על המדינה לפעול לשם הבאת הדורסים לדין. "אנחנו חיים במדינת חוק. הם דרסו את לי זיתוני בישראל, ואנחנו מצפים שהמדינה תבוא עמם חשבון", הוא אמר - והדגיש: "כל אחד מאזרחי המדינה ראוי להגנה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק