עמותת "אקדח על שולחן המטבח" עוסקת בדבר אחד בלבד: לגרום למאבטחים להפקיד את הנשק במשרד, לפני שהם חוזרים הביתה. למעשה, על פי חוק, המאבטחים חייבים להשאיר את הנשק במשרד, אבל בין החוק לבין מה שקורה במציאות - הפער גדול. "בעשור האחרון לפחות שלושים בני אדם נרצחו מנשק של מאבטחים", מספרת עו"ד סמדר בן נתן, ממובילות העמותה, "למעלה ממחצית מהם היו נשים של אותם המאבטחים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הדוגמאות הן רבות: אישה אחת ניצלה בנס מירי של 8 כדורים שירה לעברה בעלה המאבטח, בנתיבות מאבטח אחר ירה בחברו הספר עקב סכסוך, ובחיפה - רק לפני שבועיים - המאבטח דב תגר יצא למסע הרג שבסופו נרשמו שלושה הרוגים והתאבדות. אלה, וכמובן סיפורו של המאבטח שרצח אמש על פי החשד את אשתו לעיני בתם הקטינה, מצטרפים לעוד עשרות מקרים שהמשותף לכולם הוא שהיורה השתמש בנשק שניתן לו כדי להגן על הציבור. "הסעיף בחוק לא מיושם מסיבה פשוטה ומזעזעת בפשטותה", טוענת בן נתן. "זה עולה כסף לחברות האבטחה להקים את האופרציה. והמשרד לביטחון פנים משתף עם זה פעולה ולא אוכף את החוק".

מנגד, יש מי שלא מסכים עם חברות העמותה. "הנושא מורכב", אומר חיים נוגלבלט, יושב ראש איגוד קציני הביטחון ברשויות המקומיות. "זה תהליך מאוד מסובך של מסירת נשק, קבלת נשק, פליטות כדורים באמצע. כשאתה מקבל נשק - קיבלת אחריות. צריך לפרוק את הנשק, להציג תעודת זהות, והתהליך הזה הוא מסורבל ומסובך. זה לא ימנע מאותו מאבטח לא למסור את הנשק ולבצע את מה שהוא רוצה לעשות".

כדי לקבל רישיון לנשק, מאבטח נדרש לסיים קורס אבטחה בסיסי בן שישה ימים, להציג עבר פלילי נקי, וכן תעודה המעידה על כך שהוא בריא בנפשו. אבל אם המצב הנפשי משתנה, או אפילו המצב האישי - כמו הליך גירושין למשל - רוב הסיכויים שאף אחד לא יידע מזה.

תחום האבטחה עבר בשנים האחרונות רפורמה, והבדיקות לפני מתן נשק אמנם קפדניות הרבה יותר, אך עדיין - רוב המאבטחים לא מספיק מקצועיים כדי לשאת נשק, והמערכת לא באמת מכירה אותם לעומק בשביל לדעת מי עלול לעשות בנשק שימוש לרעה.