בנימין נתניהו (צילום: AP, חדשות)
נתניהו (ארכיון) | צילום: AP, חדשות

פרקליטו של ראש הממשלה נתניהו בתיקי החקירה השונים, עורך הדין עמית חדד התראיין היום (חמישי) בתכנית "דקלסגל" בגלי צה"ל והתייחס לפרסום לפיו הפרקליטות השלימה את חוות הדעת שלה בנוגע לתיקים שבהם חשוד ראש הממשלה בנימין נתניהו. "אנחנו רחוקים מכתב אישום מרחק שנות אור", אמר עו"ד חדד, שותף במשרד חדד, רוט ושות'. "אין מה לדבר על זה - זה היפותטי. אין ולא תהיה עסקת טיעון", הסביר

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עורך הדין חדד טען שכתב האישום נגד נתניהו הוא עוד רחוק, ובכלל - עוד לא עובדה מוגמרת. "אני רוצה להזכיר לציבור שב-2004 היה נדמה שהכול מוביל לכתב אישום נגד שרון ובסוף אחרי שהמשטרה המליצה והפרקליטות גם כן הגיע מזוז וסגר את התיק", טען. "אני חושב שבתיק הזה העובדות מדברות יותר מהכול - לא היו פה עבירות. נקודה".

הפרקליט התייחס גם לטענות נגד ראש הממשלה וטען שההחלטה בדבר בזק לא הייתה נגועה בניגוד עניינים. "יש פה החלטה שהתקבלה לפני שרה"מ היה שר התקשורת לגבי ההפרדה המבנית", סיפר. "אח"כ קיבלו את ההחלטה בממשלה והתהליך הזה קורה צעד אחר צעד. "זה לא רה"מ אלא הרשות להגבלים עסקיים בשלב הזה".

עו"ד עמית חדד (צילום: ניר קידר, חדשות)
צילום: ניר קידר, חדשות

"למה אתמול הדליפו את זה?", תהה עו"ד חדד לגבי עיתוי הפרסום. " בבוקר רה"מ הסביר את האמת בנוגע לדרך בה הדברים היו בתיק 4000 ולמיזוג בזק יס, ובערב אנחנו מקבלים מבול הדלפות שיש המלצות חד משמעיות לגבי שוחד. הרי זה שקוף שמדובר בניסיון להפעלת לחץ".

עורך הדין חדד הסביר שהטענות שבדבר סיקור אוהד באתר וואלה. "אני אומר שצריך להסתכל על הדברים, מה טוענים שרה"מ קיבל? מעטפות כסף? לא", פירט. "טוענים שקיבל סיקור אוהד, ואז כשמסתכלים על הסיקור רואים שהסיקור היה עוין או עוין מאוד לכל אורך התקופה".

"תיק 4000 - תיק שוחד מובהק"

אתמול פורסם כי הפרקליטות השלימה את חוות הדעת שלה בנוגע לתיקים שבהם חשוד ראש הממשלה בנימין נתניהו. בשבוע הבא יחלו הדיונים אצל היועץ המשפטי לממשלה על בסיס טיוטת חוות הדעת של פרקליט המדינה שי ניצן והפרקליטה המלווה ליאת בן ארי, שלפיה תיק 4000 מוגדר - כתיק שוחד מובהק. נתניהו בתגובה: "ההדלפות והלחצים התקשורתיים נועדו להפעיל לחץ פסול כדי שיוגשו כתבי אישום בכל מחיר".

"אנו בטוחים שבחינת הראיות תוך התעלמות מרעשי הרקע תוכיח שלא היה כלום", נמסר מטעם ראש הממשלה. על פי חוות הדעת, גם תיקים 1000 ו-2000 יכולים להיות מוגדרים כשוחד, אך ברמה נמוכה יותר. המטרה היא להגיע להכרעה תוך חודשיים או לכל או יותר שלושה חודשים.

תקופה ביטחונית רגישה? הסיבות לפירוק הממשלה (צילום: רויטרס, חדשות)
ההמלצה בתיק 4000: שוחד | צילום: רויטרס, חדשות

הצוות של פרקליט המדינה שי ניצן ושל הפרקליטה המלווה ליאת בן ארי הסתגרו ועבדו מסביב לשעון במשך שבעה שבועות כדי להגיע להמלצה משותפת. ישנו עיכוב קל בשל השלמה שנדרשות בתיק 4000.

ניצן השתתף אמש בוועידת ישראל לעסקים של עיתון גלובס בבנייני האומה וחשף כי חלה "התקדמות משמעותית בתיקים בהם נחשד ראש הממשלה". בנאומו הוא גם התייחס למתקפה על מערכת המשפט וציין כי "אפשר לבטל את כל ההמגבלות המשפטיות, אולם המשמעות תהיה ביטול הדמוקרטיה ושלטון החוק".

באשר לחקירות שבהן נחשד ראש הממשלה אמר: "כידוע, לפני מספר שבועות פורסמה המלצת המשטרה והרשות לניירות ערך בתיק 4000 ותיק החקירה הועבר לעיון הפרקליטות בשלמותו. כמו כן, סמוך לאותה עת סיימה המשטרה לבצע את השלמות החקירה אותן נתבקשה בתיקים המכונים 1000 ו-2000 והעבירה אותן לפרקליטות. בעבר הבהרנו כי אנו נעשה כל מאמץ לבחון את מכלול הראיות בהקדם האפשרי - וכך אכן עשינו".

"מחויבים לפעול לסיום הדיונים בהקדם האפשרי"

ניצן הסביר שקיבל את טיוטות חוות הדעת של פרקליטות מחוז תל-אביב מיסוי וכלכלה בשלושת התיקים, אך הוסיף כי "הליבון הסופי המשותף לכל התיקים מבוצע רק כעת, לאחר העברת כל החומר". הוא ציין כי מדובר בחומר ראיות גדול שמתפרס על פני 800 עמודים של חוות דעת ולדבריו, "בהמשך לקבלת טיוטות חוות הדעת, קיימתי בחודשיים האחרונים סדרה אינטנסיבית של דיונים מקדמיים מעמיקים בהם הוצג לי ולבכירים נוספים בפרקליטות חומר הראיות הרלוונטי שהינו רחב היקף עד מאוד - ולובנו שאלות משפטיות וראייתיות שונות לאור טיוטות חוות הדעת".

"עם השלמת עבודת הפרקליטות על המסד הדרוש להכרעה בתיקים אלה יחלו כבר בימים הקרובים הדיונים אצל היועמ"ש, בהם נדון בסוגיות הראייתיות והמשפטיות המורכבות שעולות מתיקים אלה על בסיס חוות הדעת האמורות לצורך קבלת הכרעתו", הוסיף פרקליט המדינה."לאחר סיום הדיונים, תפורסם החלטת היועמ"ש יחד עם המלצתי".

רה"מ בנימין נתניהו לקראת הדיון באו"ם (צילום: החדשות)
"התקדמות משמעותית בתיקי נתניהו" | צילום: החדשות

"עשינו ונוסיף לעשות כל מאמץ לסיים את הטיפול בתיקים אלה של ראש הממשלה באופן מעמיק ויסודי בהקדם ככל שרק ניתן. היועמ"ש, אנוכי וכל שאר העוסקים במלאכה מחויבים לפעול לסיום הדיונים בהקדם האפשרי - אך זאת מבלי לגרוע מיסודיות בחינת התיקים. כך עשינו עד היום וכך נעשה גם בעתיד הקרוב".