כבר לא מוצללות (צילום: חדשות)
כבר לא מוצללות | צילום: חדשות

אושר התיקון שיאפשר לנפגעות תקיפה מינית להתראיין: הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק שתגן על נפגעות תקיפה מינית ותאפשר להן להתראיין בתקשורת ללא אישור בית משפט. הצעת החוק הממשלתית, שנתמכה על ידי חברי וחברות כנסת רבים, אושרה. שרת המשפטים שקד, שקידמה את התיקון, אמרה: "מי שצריך להתחבא אלה העבריינים, לא הנפגעות". 62 חברי וחברות כנסת תמכו בתיקון: איש לא נמנע ואיש לא התנגד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

עד כה חוק העונשין אסר פרסום על פרטיו או זהותו של מתלונן או נפגע בעבירת מין, אלא אם נתן הסכמתו לכך בפני בית המשפט, או שבית המשפט התיר זאת מטעמים מיוחדים. העונש לצד העבירה עמד על שנת מאסר, אך לפי התיקון נדרשת כעת רק הסכמה בכתב - ולא בפני בית המשפט. על מנת להגן על קטינים ולמנוע אפשרות להפעיל עליהם לחץ, החוק קובע כי קטין יוכל לחשוף את פרטיו האישיים רק לאחר שהצהיר על כך בבית המשפט.

שקד הסבירה כי החוק הקיים "יצר מצב אבסורדי, לפיו נפגעי תקיפה מינית נענשים פעמיים: פעם אחת בעת התקיפה ופעם שניה כאשר נאסר עליהן לגולל בפני הציבור את אירוע התקיפה. ולחלופין, נפגעת שמתראיינת עוברת על החוק".

ההצעה מהווה איחוד של מספר הצעות. בין חברי וחברות הכנסת שקידמו את התיקון: יפעת שאשא ביטון, אורלי לוי אבקסיס, עליזה לביא, שלי יחימוביץ', יחיאל חיליק בר, קארין אלהרר, מירב בן ארי, יעל כהן-פארן ויעל גרמן.

איילת שקד, ארכיון (צילום: aipac‎, חדשות)
איילת שקד, ארכיון | צילום: aipac‎, חדשות

שקד הוסיפה: "מדינת ישראל פועלת להגן על מותקפים ומותקפות מינית. החוק החדש שאושר הערב מתקן את העוול שנגרם לנפגעות תקיפה מינית. אני מודה לחברות הכנסת עליזה לביא ואורלי לוי אבקסיס על הצעות החוק שהגישו בנושא ולעיתונאית יעל דן על העלאת הנושא לסדר היום הציבורי".

ח"כ עליזה לביא בירכה על ההחלטה: "מדובר בתיקון שמגשר על הפער הקיים ומתאים את החוק אל מול המציאות בשטח. חלפה שנה מאז פרץ קמפיין #metoo לחיינו, ובמהלכו נראתה עלייה של 230% במספר חשיפת התלונות של נשים שחוו הטרדה מינית. לא נתפסת המחשבה שכל אותן נשים אמיצות שנחשפו בקמפיין נחשבו עד היום בישראל עברייניות! המספרים זועקים את הצורך של נפגעות ונפגעי עבירה מינית לשבור את השתיקה ולקבל חשיפה והכרה חברתית. מחובתנו להגן על הנפגעות שלעיתים החשיפה והמסלול הציבורי הוא המוצא האחרון עבורן. כל נפגעת כזו פותחת את הדלת לזו שאחריה, מביאה את הסוגיה לקדמת הבמה ועושה עוד צעד חשוב בדרך לתיקון החברה מהנגע הנורא של הטרדות ופגיעות מיניות".