פסילת מינויו של משה (צ'יקו) אדרי לתפקיד מפכ"ל המשטרה היווה ניצחון אדיר עבור אדם אחד - רפי רותם, שהתפרסם כחושף שחיתויות, וכבר עשור וחצי ממשיך להיאבק בפוליטיקאים, בפקידים ובשוטרים. "אני ידעתי אמרתי לכולם - אנחנו ננצח אותו הוא לא יהיה מפכ"ל, זה ניצחון ענק על מי שרצה למנות אותו, תבוסה", אומר רותם שהניע את המהלך שטירפד את המינוי של אדרי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

רותם ביקש להופיע בפני הוועדה למינוי בכירים בשירות הציבורית ולהתלונן על צ'יקו אדרי שהיה אמור להתמנות למפכ"ל. אדרי ניסה לצמצמם נזקים אבל סיבך את עצמו כשנפגש עם עורך דינו של רותם ולא דיווח על כך. הוא המשיך והסתבך עם בודקת הפוליגרף ולבסוף המינוי נפל. "צ'יקו אדרי קיבל את עונשו, כל הציבור היום יודע מי זה צ'יקו אדרי", אמר רותם.

"ייצר תנאי עבודה נוחים". אדרי קיבל את הה (צילום: פלאש 90, חדשות)
"צ'קו אדרי קיבל את עונשו" | צילום: פלאש 90, חדשות

עורך הדין חיים שצ'ופק, לשעבר חוקר ברשות המסים, עזב עם עוד 14 עמיתים לעבודה את רשות המסים כשהתריעו על קשרים בין גורמים ברשות המסים לעבריינים. "אנחנו מגיעים מכמה כיוונים כמה חוקרים, כל אחד מהכיוון שלנו ולאט לאט אנחנו מבינים שיש פה תמונה שהיא הרבה יותר גדולה שנוגעת עד ראשי המערכת", הוא מספר. "מי שבאמת פנה למשטרה זה רפי רותם".

המשטרה ניהלה חקירה ממושכת, אבל בסופו של דבר התיק נסגר מחוסר ראיות. רותם הועבר מתפקידו ברשות המסים, לטענתו בגלל השחיתות שחשף, אבל שלושה בתי משפט שונים קיבלו את טענת המדינה שפיטוריו היו מוצדקים בגלל התנהגותו.

"רותם לא רוצה להצליח, העמדה של הקורבן טובה לו"

ב-2015 פסק מבקר המדינה שרשות המסים צריכה לפצות את רותם על פיטוריו והעניק לו הגנה כחושף שחיתות, למרות שזה לא הוכח בבית המשפט. "אני רוצה צדק, אני לא רוצה את הכסף", טוען רותם, שמתעקש כי ימשיך במאבקו. "כל המושחתים לבית הסוהר, כל מי שטייח את פרשת השחיתות ברשות המסים".

אולם פסילת המינוי היא רק נקודת ציון אחת במאבקו הארוך של רותם שנדמה שלעיתים גם חוצה גבולות. לצד האנשים התומכים ברותם, ששמעו את סיפורו והצטרפו למאבקו הציבורי, ישנם גם כאלה שסוברים אחרת. "לדעתי הוא פשוט אובססיבי על שני ערוצים עיקריים", טוענת גלילה ונגרוב שהייתה בעבר מהפעילים שתמכו ברותם. "אחד - נקמה, השני - מגלומניה. הוא פשוט נהנה לראות את עצמו".

מורן ונגסור, שגם הוא היה מהפעילים שתמכו ברותם מוסיף: "הוא לא רוצה להצליח, טוב לו העמדה הזו של קדוש, שהוא קורבן. ככה אנשים באים אליו, הוא אוהב להיות מקום של עלייה לרגל".

עורך הדין פיני פישלר מסר בשם רפי רותם: "השופט רוזן כינה את את תיק פרשת המיסים מגה פלילי ותמה על סגירתו.  לגבי הקלטת דבריי כלפי עובד הרשות: הוא פצע אותי בראש במשחק, איבדתי את ההכרה ושברתי יד. הוא שפגע בי פיזית - לא להפך. לגבי הקלטת דבריי על המבקר: הוא לא עשה דבר כדי לחקור את תלונותיי ולפתוח את פרשת רשות המיסים, למרות העדויות שמסרתי.  לעניין היותי חסר בית: לתקופות חייתי ללא קורת גג, עקב פשעי הממסד שגרמו לי נזקים כלכליים אדירים". 

מטעם משה צ'יקו אדרי נמסר: "תלונתו של רותם נחקרה בשנת 2011 על ידי המחלקה לחקירות שוטרים שסגרה את התיק. בתלונה שהוגשה, לא נחקר אדרי מעולם. מדובר בנסיון להכפיש את שמו של ניצב בדימוס אדרי ולהציג שקרים".

ממשטרת ישראל נמסר: "אנו מצרים על כך שרותם בוחר להמשיך בהכפשות חסרות אחיזה במציאות. בעבר הגיש סדרת תלונות במספר יחידות במשטרה, וכן במשרד מבקר המדינה, שנאלץ להתלונן נגדו בגין הטרדות ואיומים. פעולות אכיפה שבוצעו נגדו בוצעו כדין, במטרה לאכוף את החוק ולהגיע לחקר האמת".

עורך הדין חי בר-אל מסר: "בטוחני שתחת מעטה כפיות הטובה,  רפי מעריך את גודל ההישג שהגיע לאחר כשנתיים של עבודת התנדבות מאומצת, אחרי שנים של כשלונות משפטיים. אני מאחל לו נחת והצלחה".