מעצר הדוקר שליסל במצעד הגאווה. ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
מעצר הדוקר שליסל במצעד הגאווה. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

פצועי מצעד הגאווה בירושלים ב-2015 פנו היום (רביעי) ליו"ר וחברי הוועדה למינוי בכירים בקריאה שלא לאשר את מינויו של ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי, שעמד בראש מחוז ירושלים בזמן אירוע הדקירה, לתפקיד מפכ"ל המשטרה: "מטילים ספק בכך שאדרי עומד בסטנדרטים הנוקשים של טוהר המידות המצופים מהשוטר מספר 1".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות בפייסבוק

הפנייה מגיעה בהמשך לקול הקורא שהוציאה הוועדה לציבור על מנת לקבל חוות דעת על החלטת הממשלה בנוגע למינוי המפכ"ל. "אנו מפצירים בוועדה להתעמק בדוח ועדת הבדיקה לאירוע ובעיקר בעדויות פקודיו של אדרי ואת הסתירות בין העדויות והעובדה שתיקן את עדותו בבית", כתבו הנפגעים. "אנו פצועי המחדל המודיעיני הגדול בתולדות משטרת ישראל".

ימונה בשבוע הבא? צ'יקו אדרי (צילום: החדשות)
צ'יקו אדרי | צילום: החדשות

לאדרי, שהיה בזמן הדקירה מפקד מחוז ירושלים במשטרה, נרשמה הערה פיקודית בתיקו האישי על המחדל המודיעיני של המשטרה באירוע הקשה שבו נרצחה שירה בנקי ז"ל ונפצעו שישה בני אדם.

שירה בנקי ז"ל (צילום: פייסבוק, חדשות)
שירה בנקי ז"ל שילמה בחייה | צילום: פייסבוק, חדשות

ביקורת קשה הופנתה כלפי התנהלות מחוז ירושלים של המשטרה, שבראשו עמד אדרי, ועל אבטחת המצעד. המחדל היה חמור במיוחד לנוכח העובדה שהדוקר ישי שליסל השתחרר סמוך מאוד למועד מצעד הגאווה, למרות הצהרותיו הפומביות שלו.

אף גורם לא נקט פעולה נגד שליסל

חמוש בסכין הוא ארב לצועדים ברחוב קרן היסוד בבירה. בשעת כושר שליסל התפרץ למסלול הצעדה, התנפל על הצעירים והצעירות שצעדו בשם הסובלנות ודקר אותם באכזריות.

השתלטות המשטרה על שליסל (צילום: רויטרס, חדשות)
השתלטות המשטרה על שליסל | צילום: רויטרס, חדשות

מיד לאחר הדקירה השתלטו השוטרים על שליסל. אחרי המעצר התברר כי החשוד שנתפס הוא אותו דוקר במצעד הגאווה שנערך בשנת 2005, ושוחרר מהכלא לפני שלושה שבועות בלבד.

משתתפים במצעד ב-2015. ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
משתתפים במצעד ב-2015. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

אף גורם במשטרת ירושלים לא מצא לנכון לנקוט איזושהי פעולה בעניינו, למרות שהצהיר על תוכניתו. שליסל היווה היום כלפי המשתתפים וכבר ב-2005 דקר שלושה משתתפים במצעד הגאווה בירושלים.