המחאות בפ"ת. ארכיון (צילום: חדשות 2)
המפגינים בפ"ת תובעים את המשטרה | צילום: חדשות 2

7 ממובילי המחאה נגד היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, תובעים עתה את משטרת פתח תקווה באשמת מעצרי שווא. סך כל התביעות עולות על מיליון שקלים, ועל פי עורך דינם צפויה בעתיד תביעה נוספת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מדובר בתביעה על סך 810 אלף שקלים, שמגיעה בעקבות מעצרי שווא של 5 מהתובעים בליל ה-28 לינואר, ושל שניים נוספים בליל ה-20 במאי 2017.

במקביל, הוגשה תביעה ממוקדת ונפרדת על סך 600 אלף שקלים, מטעם אחד התובעים, אורן סימון, בעטיו של מעצרו בליל ה-22 במאי "אך ורק בשל עמידתו השקטה בכיכר גורן כשהוא מצויד בשלט שעליו פסוקים מספר ישעיהו שממוקדים בשחיתות". סימון בילה לילה שלם בבית המעצר.

מעורך הדין דניאל חקלאי, שמייצג את התובעים נמסר, כי בעתיד תוגש גם תביעת נזיקין מטעם מני נפתלי בשל מעצרו המיותר שבמהלכו נשברה ידו בליל ה-20 במאי. נפתלי היה עצור באותו לילה 8 שעות בלא טיפול ביד השבורה, הוא נעצר כשדרש לשחרר את המפגינה מירי ניר.

אין תמונה
עו"ד דניאל חקלאי

"במסגרת המאבק הצודק שלנו, נחשפנו לאמצעי הרתעה והפגנת כח בלתי מידתית של נוכחות משטרתית והפעלת כח", סיפרה אחת התובעות, מירי ניר, מורה בת 62. "באופן אישי נעצרתי פעמיים בעילת שווא על הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו".

"הייתה חוויה של צייד אדם, אנשים נעצרו כך סתם. אוטובוס הוכן מראש לציד של כמה שיותר ראשים. בג"ץ בסוף הכריע את המובן מאליו שזו זכות יסוד למחות ולהפגין", הוסיפה ניר, שבילתה 8 שעות במצר עם יד שבורה.

"המעצר שלי היה הזוי לחלוטין וחסר כל הגיון", סיפרה התובעת מירה סטריק. "כך מרבית המעצרים. ובכל זאת לא נפלה רוחנו הם רק הגבירו בי את הנחישות והרצון להמשיך להאבק".