בית הספר הדו-לשוני, שנה שעברה (צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים)
הכתובות בביה"ס, הערב | צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים

התפתחות משמעותית בחקירת ההצתה בבית הספר הדו לשוני בירושלים לפני כשבוע. ההתפתחות חלה לאחרונה בחקירת היחידה המרכזית במשטרת ירושלים והשב"כ, אך על כל פרטי החקירה הוצא צו איסור פרסום.‬‎‎

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ההצתה אירעה במוצאי שבת שעברה במוסד החינוכי הוותיק שבו לומדים בצוותא תלמידים יהודים וערבים. כתובות נאצה רוססו במקום, בין היתר נכתב "אין דו-קיום עם סרטן", ו-"כהנא צדק". כוחות רבים של כיבוי והצלה הגיעו למקום ופעלו לכיבוי האש שאחזה במבנה, כשהמוקד שלה היה באחת מכיתות הלימוד.

למרבה המזל לא היו נפגעים במקרה ומפקד המחוז ניצב משה (צ'יקו) אדרי ציין כי מדובר באירוע חמור והנחה את חוקרי היחידה המרכזית לפעול לאיתור ומעצר החשודים.

ריססו כתובות, הציתו ונמלטו (צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים)
חשד לפשע שנאה בירושלים | צילום: אריק אבולוף כב"ה ירושלים

"מנסים להרוג רעיון של דו קיום"

שולי דיכטר, מנכ"ל עמותת "יד ביד" המפעילה חמישה בתי ספר דו-לשוניים ובהם בית הספר בירושלים, אמר בתגובה להצתת המבנה כי "זו אינה התנכלות ראשונה לבית הספר ולמפעל של השותפות האזרחית שלנו. גם אם יצליחו ללכלך את קירות בית הספר לא יצליחו להחריב את המפעל".

בבוקר שלאחר ההצתה הגיעו התלמידים, מלווים בהוריהם, לבית הספר. ראש העיר ירושלים ניר ברקת הגיע גם הוא למוסד החינוכי יחד עם סגנית ראש העיר והממונה על תחום החינוך, רחל עזריה. "לא ניתן לקיצונים מכל צד להכתיב לנו את המציאות כאן בירושלים", הדגישו השניים.

ראש העיר ברקת הוסיף כי "הגעתי לכאן הבוקר להיפגש עם המורים והתלמידים ולהעביר להם מסר שאנחנו מאחוריהם". עזריה ציינה כי "רק לפני כשבועיים הותקנו במקום מצלמות אבטחה בשווי עשרות אלפי שקלים, על מנת להתמודד עם אירועים מהסוג הזה ולהגיע על המפגעים מהר ככל הניתן".

פז כהן וחאתם מטר, יושבי ראש ועד ההורים המשותף בבית הספר, הפגינו אחדות בכניסה לבית הספר ועודדו את הצוות. "כאן מנסים להרוג רעיון של דו קיום. אנחנו לא ניתן להם לעשות זאת", אמר מטר, וכהן הדגיש: "נמשיך לשלוח את ילדינו לבית הספר, אנחנו גרים בירושלים ולא רוצים לחיות בגטו של כל חברה לעצמה ונילחם על כך".