פאינה קירשנבאום (צילום: ארז ביטון)
מקורבת לסגנית השר נעצרה. קירשנבאום | צילום: ארז ביטון

פרשת החשד לשחיתות ב"ישראל ביתנו" ובשירות הציבורי מסתעפת: יחידת להב 433 (היחידה הארצית לחקירות הונאה) עצרה הבוקר (חמישי) חשודה נוספת בפרשה - מקורבת לסגנית השר פאינה קירשנבאום שנחקרה אמש במשך שעות ארוכות. מהמשטרה נמסר כי "בהתאם להתפתחות החקירה יוחלט בנוגע להמשך בעניינה" של החשודה החדשה בפרשה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אם יוחלט להאריך את מעצר המקורבת, היא תובא לבית משפט השלום בראשון לציון בשעות הצהריים. כמו כן יובאו לדיון שני עצורים נוספים בפרשה, שמעצרם הוארך אתמול ביממה בלבד. קירשנבאום נחקרה אתמול באזהרה בחשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והלבנת הון בפרשה המסועפת שזכתה לכינוי תיק 242, שהותרה לפרסום אתמול לאחר חקירה סמויה שארכה כשנה. קירשנבאום לא נעצרה בשל החסינות לה היא זכאית.

מעצרם של 24 חשודים בפרשה הוארך אתמול, וארבעה נוספים שוחררו למעצר בית. במשטרה הדגישו היום כי החקירה עוסקת בחשד כי "החשודים חברו יחדיו ופעלו באופן שיטתי לקידום ענייניהם הפרטיים והציבוריים ולקבלת כספים לצרכים אישיים וזאת תוך ביצוע עבירות שונות, באופן שפגע מהותית במנהל התקין בתחומי עיסוקם". היום הותר לפרסום כי בין העצורים גם מנכ"ל משרד החקלאות רמי כהן.

מיסז'ניקוב על ספסל הנאשמים
השר לשעבר מיסז'ניקוב בבית המשפט, אתמול | צילום:

ההערכה: כתבי אישום רבים יוגשו בפרשה

עוד טוענים במשטרה כי בחקירה התגלתה "שיטת פעולה מאורגנת, לפיה החשודים או מי מטעמם העבירו במסגרת תפקידם הציבורי, סכומי כסף ניכרים מהקופה הציבורית לגופים מתוקצבים ולרשויות שונות שלא כדין, וזאת בתמורה למתן טובות הנאה שונות לחשודים ולמקורביהם, בין היתר באמצעות מינויים, תשלומים ועוד". בין החשודים הנוספים בפרשה: מנכ"ל משרדתי ממשלתי, השר לשעבר סטס מיסז'ניקוב וראשי רשויות מקומיות.

החקירה החלה ביולי 2013, כששתי דמויות ידועות מעולם הכדורסל הגיעו ליחידת להב 433 של המשטרה וסיפרו על כספים תמוהים שהועברו לאיגוד הכדורסל. בתחילת 2014, בחודש ינואר, שב הסיפור ועלה בחומרה יתרה - הפעם לגבי המועצות האזוריות תמר ומגילות. "מעל פני האדמה התנהלה פעילות רשמית ממוסדת של משרדי ממשלה שעסקו בהעברות תקציבים ובמינויים", אמר גורם בכיר המעורה בפרטי החקירה. "מתחת, במחשכים, פעלה מערכת מקבילה של העברות תקציבים ומינויים בניגוד לחוק".

על פי ההערכות, במסגרת הפרשה צפויים להיחקר כ-40 חשודים וכנגד מחצית לפחות יוגשו כתבי אישום. היועץ המשפטי לממשלה עורך הדין יהודה וינשטיין אישר את קיום החקירה בעת הרגישה הזו לאחר שהשתכנע ממוצקוּת הראיות. יצוין כי החקירה אינה נוגעת לאף שר מכהן.