משפחתו של טקה ז"ל בהלוויתו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
משפחת טקה בהלוויה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

פרקליטי משפחתו של סלומון טקה שנורה למוות בידי שוטר שיגרו היום (שלישי) מכתב בהול, בפעם השלישית, למחלקה לחקירות שוטרים ובו התריעו: נעתור לבג"ץ אם לא תיענה בקשתנו לעיין בחומר החקירה ולהשמיע את עמדתנן לפני גיבוש החלטת פרקליט המדינה בדבר ההעמדה לדין של השוטר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עורכי הדין ציינו במכתבם שבפעם הקודמת שביקשו לעיין בחקירה, נאמר להם שבקשתם תישקל עם השלמת החקירה ושבכל מקרה לא תתקבל החלטה לפני שיתאפשר למשפחה לפנות לבית המשפט. בקשתם מ-11 לחודש לא נענתה ואתמול הם פנו בבקשה מחודשת.

במקביל למכתב המשפחה מאתמול, הודיעה מח"ש שהחקירה הסתיימה ושחומר החקירה הועבר לפרקליטות לצורך גיבוש החלטה. "למרות זאת, טרם קיבלנו את החלטתכם בעניין בקשתנו לעיין בחומר החקירה עם השלמת החקירה ובטרם גיבוש החלטה בדבר העמדה לדין", כתבו במכתב השלישי. "אנו שבים ומבקשים לקבל את החלטתכם בעניין כעת, ובטרם גיבוש החלטה בדבר העמדה לדין. ככל שהבקשה תידחה, או לא נקבל מענה עד יום ראשון - נפנה לבית המשפט בבקשת סעד מתאים".

עו"ד איציק דסה (צילום: חדשות)
עו"ד איציק דסה | צילום: חדשות

המכתב נשלח בין היתר לפרקליט המדינה שי ניצן, למשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים עו"ד שלמה (מומי) למברגר וכן לראשת מח"ש, עו"ד קרן בר מנחם-קרניאל, ועליו חתומים נציגי המשפחה: פרופ' אריאל בנדור, עו"ד איציק דסה, עו"ד אלונה קורמן ועו"ד רינה איילין גורליק מהקליניקה לקידום שוויון בפקולטה למשפטים שבאוניברסיטת בר-אילן וכן עורכי הדין ז'ק חן ושרון הורביץ.

"אנחנו מקווים שלא ניאלץ לעתור לבג"ץ אלא מח"ש ישתפו פעולה", אמר לחדשות Online עו"ד איציק דסה. "גם בשיחה האחרונה שהייתה לנו ביקשנו והבהרנו את חשיבות הנושא. עורכי הדין שמייצגים את המשפחה: "הדגשנו בפני צמרת מח"ש את חשיבות העניין ואת חשיבות הבקשה שלנו".

המחאה אתמול בי-ם על שחרור השוטר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
המחאה אתמול בי-ם על שחרור השוטר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות
מחאה על שחרור השוטר ממעצר בית (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
7 מפגינים נעצרו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

אתמול הורה בית המשפט לשחרר בתנאים מגבילים את הקצין ממעצר הבית. לאחר ההחלטה התייחסה מנכ"לית משרד המשפטים לאירוע הירי שהצית את מחאת העדה האתיופית ואמרה: "שוטר, ובוודאי קצין, היה יודע להתמודד עם אירוע כזה גם ללא נשק".

"אני מאמינה שמה שחסר פה זאת אמירה גלויה שהתנהגות כזו היא פסולה, לא תתקבל ותזכה לייחס מיידי וחד משמעי מצד המפקדים", אמרה פלמורבשיחה עם נציגי העדה האתיופית שמובילים את המחאה בעמוד הפייסבוק "מדברים מחאה". היא הוסיפה כי הביקורת אמנם צודקת, אך לטענתה אי-אפשר לשנות את החברה הישראלית: "ישנם תהליכים בחברה שאין ברירה אלא להאמין בהם, לשפר אותם ולתמוך בהם".