עורך דינו של השוטר היורה (צילום: החדשות/אינסטגרם)
"שוטר מקצוע היה מתמודד באירוע ללא נשק" | צילום: החדשות/אינסטגרם

אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, התייחסה אמש למותו הטרגי של סלומון טקה ז"ל וביקרה את ההתנהלות של השוטר היורה. "שוטר, ובוודאי קצין, היה יודע להתמודד עם אירוע כזה גם ללא נשק", אמרה. "קצין שהיה נתקל באירוע כזה כשהוא לא נושא נשק היה יודע להתמודד איתו". את הדברים אמרה פלמור בשיחה עם נציגי העדה האתיופית שמובילים את המחאה בעמוד הפייסבוק "מדברים מחאה".

עדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני מאמינה שמה שחסר פה זאת אמירה גלויה שהתנהגות כזו היא פסולה, לא תתקבל ותזכה לייחס מיידי וחד משמעי מצד המפקדים", המשיכה פלמור. היא הוסיפה כי הביקורת של יוצאי העדה האתיופית היא צודקת אך אי אפשר לשנות את החברה הישראלית: "ישנם תהליכים בחברה שאין ברירה אלא להאמין בהם, לשפר אותם ולתמוך בהם". 

פלמור התייחסה למחאת יוצאי אתיופיה ב-2015 ואמרה כי בזכותה החליטה ממשלת ישראל בפעם הראשונה לגעת בנושא הגזענות.

הדחה שחוללה סערה. המנכ"לית פלמור (צילום: משרד המשפטים, חדשות)
עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים | צילום: משרד המשפטים, חדשות

אתמול אחרי שבית המשפט הורה לשחרר את הקצין ממעצר הבית עשרות יוצאי אתיופיה יצאו להפגין מול משכן הכנסת בירושלים. בין המפגינים היה גם הפעיל החברתי יאיו אברהם. בריאיון ל"מהדורה ראשונה" עם אורן וייגנפלד הוא הבהיר כי המחאה עוד רחוקה מלהסתיים: "נמשיך להיאבק ולדרוש את הצדק נגד האנשים שלקחו חיים".

"השוטר היורה שוחרר, הדם שלנו מופקר והאנשים שעומדים כאן לצידי אלה לא חברים שלי, אלה אחים שלי בדם", אמר אברהם. "מי שעומדת מצד שמאל שלי זאת אימא שאיבדה את בנה באלימות רצחנית של שוטרים לפני 5 שנים בבנימינה, כששוטרים חטפו אזרח ישראלי, לקחו, התעללו, שחטו אותו וזרקו במחצבה ואחרי זה פיברקו. וזאת שעומדת מצד ימין שלי זאת אחותו הגדולה של יוסף סלמסה. אנחנו נילחם ללא פחד ונמשיך להיאבק נגד אותו הקומץ שלקחו חיים, שהרגו, שרצחו בכוונת תחילה".

בהמשך דבריו, אברהם התייחס להודעת המחלקה לחקירות שוטרים שלפיה החשד נגד השוטר היורה שונה, וכעת הוא חשוד בהמתה בקלות דעת בלבד. "יש אלוהים, אנחנו בית ישראל, מאמינים באלוהים, הצדק איתנו ואנחנו ננצח. יש סרטון תיעוד של אותו השוטר, יש לנו ראיות שאותו השוטר חיסל את סלמון טקה בדם קר, איפה הוא מסתתר השפן הזה? אם הוא כל כך גאה למה הוא לא יוצא?"

כאשר נשאל על צעדי ההמשך של המחאה, השיב אברהם: "אנחנו לא מתכוונים לחשוף את התוכניות שלנו, נמשיך להיאבק, יש לנו אריות, לוחמים בבית שמפחדים לצאת משום ששוטר תופס אותם בסמטה, מתעלל בהם. רודפים אותנו רק בגלל שאנחנו שחורים, רק בגלל שאנחנו יפים ואמיצים, מקנאה, משנאה, אבל לא יצליחו לשבור אותנו".

במהלך הדיון בבית המשפט, במחלקה לחקירות שוטרים ציינו כי הם ממתינים להשלמות החקירה שעודנה מתנהלת ועמדו על כך שעד אז - אין הצדקה לתת לשוטר החשוד לחזור לעבודתו במשטרה.

במח"ש דרשו שהשוטר ישלם ערבות עצמית של 5000 שקלים ושיתייצב במחלקה לפי דרישה. עוד ביקשו מבית המשפט להטיל על החשוד שורה של איסורים, בהם: איסור כניסה לתחנות משטרה ל-45 ימים ואיסור להגיע לזירת הירי או לפארק הסמוך לתקופה זהה. בנוסף דורשת המחלקה לאסור על החשוד לקיים קשר או להיפגש עם המעורבים בתיק, בין אם באופן ישיר ובין אם עקיף.

הוריו של סלמון טקה ז"ל בדיון בבית המשפט (צילום: פלאש 90, נועם רבקין פנטון, חדשות)
הוריו של סלמון טקה ז"ל בדיון בבית המשפט | צילום: פלאש 90, נועם רבקין פנטון, חדשות
המחאה אתמול בי-ם על שחרור השוטר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
מחאת יוצאי העדה האתיופית | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

בית המשפט דחה חלק מהבקשות - ושיחרר את השוטר ממעצר בית מבלי לאסור עליו להיכנס לכל התחנות המשטרה, אלא רק לתחנת משטרת זבולון וכן נאסר עליו להשתמש במערכות המידע של הארגון. עוד נקבע כי הוא יתייצב לחקירה ככל שיידרש לכך.