ההפקרות בכבישי הנגב נמשכת: בריונות, התפרעויות ואוזלת יד מקוממת של המחוז הדרומי של המשטרה. רק לפני חודשיים המדינה סערה בעקבות התמונות של חוסר האכיפה בכבישי הדרום, תושבי הדרום זעקו, בכנסת קיימו דיונים והשר לביטחון הפנים הורה למפקד המחוז הדרומי של המשטרה ניצב מוטי כהן להתמקד בבעיה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אלא שאחרי כמה ימים המבצע המשטרתי הסתיים, הכוחות שהיו עזבו, וההפקרות - חוגגת. הכישלון בטיפול בתופעה מהדהד בכל כבישי הדרום הפרוע. "צריך להבין שבמדינה מתוקנת אי אפשר יותר לסבול את המראות האלו", אמר ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק. "צריך תוספת של ניידות ושוטרים על מנת ליצור הרתעה ולמנוע הישנות של מקרים כאלו גם בעתיד".

ההרתעה של המחוז הדרומי כל כך חלשה שהעבריינים אפילו מצלמים את עצמם מתפרעים, ולא חוששים לשתף את הסרטונים ברשתות החברתיות. הרפיסות בלתי נתפסת, במקרה שתועד בתל שבע לפני כשבוע, המשטרה ניסתה לבצע מעצר כשתושבים מתפרעים ידו עליהם אבנים והם נמלטו מהמקום. ואחרי ההשפלה והתמונות המביכות - כמה מהמעורבים נעצרו.

"הלקוח שלי טוען שהוא רק נכח בזירה, לא הרים יד על אף אחד, לא זרק אבנים", טען עו"ד עידו פורת, המייצג את אחד הנאשמים. "עצרו אותו אך ורק כי עצרו את כל מי שהיה בזירה בלי להבחין בין מי שעשה משהו למי שלא עשה משהו. לכן בסופו של דבר הוא מוצא את עצמו עצור על לא עוול בכפו".

אז כך נראים כבישי הדרום בשנת 2018, כאילו מדובר במדינה אחרת. בינתיים, כך נראה, האסון הבא הוא רק שאלה של זמן.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "לא ברור המקור והפרטים של הסרטון. מה שכן ברור הוא שבכבישי הדרום פועלת בתקופה האחרונה מפקדה ייעודית המטפלת גם בעבירות מעין אלו. פעילות זו מניבה תוצאות מוכחות בשטח, כשרק מאז תחילת השנה חולקו בכביש 40 כ-3,800 דוחות תנועה, מהם כ-2,800 בגין עבירות מסכנות חיים וכ- 750 בגין עבירות בריונות ועוד. כל בר דעת מבין שעבריינים תמיד היו ויהיו, אולם משטרת ישראל תמשיך לאכוף את החוק בנחישות, בכל זמן ובכל מקום, באמצעות כל הכלים והאמצעים העומדים לרשותה".