מפקד חיל הים לשעבר מרום (צ'ייני) (צילום: פלאש 90/ משה שי, חדשות)
צילום: פלאש 90/ משה שי, חדשות

פרטים חדשים בתיק 3000: אחרי שאתמול נחשף כי עד המדינה מיקי גנור טען בחקירתו כי לעורך הדין של ראש הממשלה נתניהו דוד שמרון היה חלק מרכזי בעסקאות לכאורה, הערב (שני) נחשפת גם גרסתו של החשוד הנוסף בתיק - האלוף במילואים אליעזר (צ'ייני) מרום, מפקד חיל הים לשעבר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מפקד חיל הים לשעבר אמר בחקירתו כי קיבל מגנור 370 אלף שקלים, כנגד חשבונית, עבור ייעוץ שנתן לו בשנים 2014-2016. הוא אמר לחוקרים כי מדובר בייעוץ כחוק, שנתן יותר משנתיים אחרי שפרש, אחרי תקופת הצינון. עם זאת, המשטרה חושדת שמרום פעל עבור גנור בשעה שהיה מפקד החיל, אבל את התמורה קיבל אחרי השחרור. בידי המשטרה בינתיים יש את אותה חשבונית מדוברת, והכספים האלה הם היחידים שהמדינה מחזיקה בעניין מרום.

בתוך כך, חשוד נוסף בפרשה, עורך הדין של ראש הממשלה בנימין נתניהו, דוד שמרון, סיים את חופשתו בארצות הברית, נמצא על טיסה ואמור לנחות בישראל. כשנשאלו פרקליטיו של שמרון, יעקב וינרוט ועמית חדד, נשאלו האם ביצעו סידור כלשהו שיגרום לכך ששמרון לא ייעצר עם נחיתתו הם ענו כי הם לא מודאגים. התשובה ככל הנראה מלמדת על כך שקיבלו רמז מהמשטרה שלא ייעצר.

שוצפים עסקיים? שמרון וגנור (צילום: אילן אסייג / תומר נויברג, פלאש 90)
שמרון וגנור (ארכיון) | צילום: אילן אסייג / תומר נויברג, פלאש 90

עדותו של גנור שנחשפה אתמול שפכה אור חדש, לכאורה, על פעילותו של עורך הדין דוד שמרון ועל הרווחים שהיה צפוי להרוויח. על פי העדות, שמרון היה צפוי להרוויח כ-20% מהעמלה שיועדה לגנור.

אחד העוגנים המרכזיים של החקירה הוא הניסיון להבין את טיב היחסים בין גנור, שייצג את חברת הספנות "טיסנקרופ" הגרמנית, למי שייצג אותו, עו"ד דוד שמרון. עורך הדין חזר ואמר כי יחסיו עם גנור היו יחסי עו"ד-לקוח, וכי הוא קיבל שכר טרחה מגנור. אתמול התגלה כי הוא היה אמור לקבל חמישית מהעמלה שגנור היה אמור לקבל מהתאגיד הגרמני, ועל פי התמונה שמתגבשת עולה כי מדובר ביותר מייעוץ משפטי רגיל. גנור היה אמור לקבל עשרות מיליוני אירו, ומכך נגזר כי שמרון אמור היה לקבל מיליונים.

מסמך ההבנות נחתם (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

בשבוע שעבר התייחס עורך הדין שמרון לפרשה ולחשדות נגדו לראשונה בריאיון בלעדי לחדשות 2. "ראש הממשלה לא שמע ממני בשום שלב שאני מייצג את מיקי גנור, לא מילה ולא חצי מילה וגם לא היה צריך לשמוע", הבהיר שמרון. בריאיון שמרון לא הכחיש כי עשה מספר טעויות בפרשה, והתייחס בכך לגנור עצמו. "בדיעבד, נוכח הנסיבות כפי שהן מתבררות, הרי מיקי גנור אומר על עצמו שהוא 'ארכי פושע', אני לא גיליתי את הדבר הזה, ההיפך", טען שמרון. "היה לי רושם כל הזמן עד ממש עכשיו, ממש בימים האלה שאני עוסק עם אדם רציני, ישר, איש עסקים הגון, עם התנהגות אתית מסודרת".

"זה לא נעים, אבל אני אומר לך, זה נשמע אבסורדי מה שאני אגיד לך אבל זאת האמת: אני מעדיף את זה עשרת מונים על פני צליבה בלתי נפסקת ובלתי עניינית שבה אתה לא יכול להגיב בתקשורת", אמר שמרון על מעצרו ופרסום שמו כחשוד. "זה דבר שקשה מאוד להתמודד איתו ואתה לעולם לא יכול לנצח. חקירה הגונה, רצינית, אתה יכול להביא את האמת ובסופו של דבר וברוב רובם המכריע של המקרים האמת היא מה שקובע".

למרות החשדות וההתפתחויות בפרשה, הבהיר שמרון כי הוא אינו מודאג. "אדם לא אוהב ים כזה של פרסומים. בתחום הזה, זה תחום שקשה לי מאוד להתמודד איתו מפני שאני לא יכול לחשוף את הדברים כהווייתם ברגע זה", הוא הוסיף. "לגוף העניין, אני לא מודאג. לגוף העניין אני מוטרד מהתהליך, אני לא מודאג ככל שזה נוגע לי מהתוצאה הסופית". עוד הבהיר שמרון כי ידע שבכוונת גנור לחתום על הסכם עד מדינה, וכי התהליך התחיל עוד בטרם נסע שמרון לחו"ל, לאחר ששוחרר ממעצר בית.

תגובת עו"ד שמרון באמצעות עורכי הדין יעקב ויינרוט ועמית חדד: "הטענות המועלות על ידכם כל כך רחוקות מהמציאות עד שאין זה מתקבל על הדעת שעד המדינה מסר אותן במשטרה. מכל מקום, בכל התקופה בה ייצג שמרון את מיקי גנור הוא פעל כעורך דין וכל פעולותיו היו כדין".