נתניהו ובלווטניק, ארכיון (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
ייחקר בתיק 2000, בלווטניק | צילום: Yonatan Sindel/Flash90

חוקרי היחידה הארצית יצאו בימים האחרונים לאנגליה ויערכו היום (רביעי) חיקור דין של לן בלווטניק, המיליארדר ומקורבו של ראש הממשלה נתניהו, במסגרת חקירת תיק 2000. על פי החשד, רה"מ נתניהו ניסה לתווך בין בלווטניק לנוני מוזס במכירת "ידיעות אחרונות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בלווטניק הוא איש עסקים המתגורר באנגליה ורוסיה, והוא בין היתר מבעלי ערוץ הספורט וערוץ 10. בחקירותיו בתיק 2000 חזר וטען נתניהו כי השיחות בינו לבין מוזס היו שיחות ריקות. הוא טען כי לא הוא ולא מוזס התכוונו לדבריהם. כעת מנסה המשטרה להוכיח בחקירה שנתניהו לא רק שהתכוון לדברים, אלא אף עשה סדרת פעולות כדי לקדם את מכירת "ידיעות אחרונות".

שוחחו על מכירת ידיעות? רה"מ ומוזס (צילום: חדשות 2, רויטרס)
שוחחו על מכירת ידיעות? רה"מ ומוזס | צילום: חדשות 2, רויטרס



על פי ההערכות, השאלה המרכזית שבוודאי יישאל בלווטניק היא האם הוא שוחח עם רה"מ בעניין רכישת ידיעות, והאם רה"מ הפציר בו לקנות את ידיעות אחרונות.

"רעשי רקע פוליטיים לא ישפיעו עלינו"

מוקדם יותר היום התייחס היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט לחקירות נתניהו ואמר כי הן מתנהלות מתוך מטרה אחת ויחידה: הגעה לחקר האמת. "אני מפקח מקרוב ועוקב אחריהן, יש להפוך כל אבן - להפריך או לאשש את החשדות", אמר. "אכיפת חוק איננה עניין פוליטי ואסור שתושפע מדברים אחרים".

"השיקולים היחידים, הן לנבחר ציבור והן לאזרח, הם שיקולי הראיות והאינטרס הציבורי", הוסיף מנדלבליט. "השאלה שתישאל היא האם החקירה הניבה תשתית ראייתית מספקת להגשת כתב אישום. אם יש תשתית מספקת כתב אישום יוגש. אם לא, הוא ייגנז".

מנדלבליט
מנדלבליט | צילום:



עוד הבהיר היועמ"ש כי ההחלטה בנושא הגשת כתב אישום תתקבל רק על סמך התשתית הראייתית. "נמשיך לפעול באחריות ולהכריע רק לאור הראיות", הבהיר. "זהו הבסיס היחיד לעבודתנו, רעשי רקע פוליטיים לא ישפיעו עלינו. לא ניתן לוותר על גביית כל העדויות ועל ניתוח כל המסמכים. זוהי חובתנו לציבור, לאינטרס הציבורי ולחשודים - זוהי מצוות שלטון החוק".

"נקבל כל החלטה נדרשת ללא מורא"

גם פרקליט המדינה שי ניצן נשא דברים בכנס, ואמר כי הוא מבין את הצמא לדעת פרטים אודות החקירות נגד רה"מ, אך מסירת פרטים יכולה לשבש ולהפריע לחקירות. "הצלחת החקירות חשובה יותר ממימוש זכות הציבור לדעת", אמר ניצן. "אם זאת וכפי שהוכחנו בעבר, פרשות שחיתות כאלו נחקרות באינטנסיביות ובליווי צמוד של הפרקליטות ובליווי אישי של היועמ"ש. מעבודתי עמו אני יכול להגיד שהוא נחוש למצות את החקירות ולהגיע להחלטות במהירות האפשרית".

עוד התייחס ניצן להפגנות נגד היועמ"ש, ואמר כי אם יכנעו ללחץ המופעל ויקבלו החלטה לפני שהחקירה מוצתה ולפני שנחקרו כל העדים ונאספו כל הראיות, הם ימעלו בתפקידם. "תנו לנו לעבוד, תנו לנו לעשות את חובתנו", אמר. "תנו לנו להחליט רק לפי שיקולים עניינים. המשטרה עדיין לא סיימה את החקירה שנפתחה בחודש ינואר נגד רה"מ וכידוע הפרקליטות והיועמ"ש אינם יכולים לקבל החלטה בחקירה שעדיין נמצאת בעיצומה. לכשתסתיימנה החקירות נלמד את התיקים ביסודיות ונקבל כל החלטה נדרשת ללא מורא".

"אנחנו מודעים לצורך לקדם את החקירות במהירות האפשרית ואנו פועלים לכך. עשרות רבות של עדים כבר נחקרו, הסכם עד מדינה נחתם רק לאחרונה, אלפי מסמכים כבר נאספו. טובי אנשי מערכת אכיפת החוק פועלים ללא הרף ופעולות חקירה שאינן מגיעות לידיעת הציבור מתבצעות בכל שבוע".