המאבק בתאונות הדרכים: הנתונים שבידי המשטרה מצביעים על מעורבות גבוהה של נהגים פלסטיניים בתאונות קטלניות בשטחי יהודה ושומרון. סדרת תיעודים חדשה שפרסמה המשטרה ונחשפה הערב (שלישי) במהדורה המרכזית מגלה מספר מקרים כאלה וגם - איך המשטרה פועלת כדי להתמודד עם התופעה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בשבוע שעבר, בכביש 437 שמחבר בין צפון ירושלים למעלה אדומים וכביש יריחו, המשטרה זיהתה רכב פלסטיני שנוהג באופן פרוע בכביש. שוטרי תנועה ומסוק משטרתי שהיו במקום בעת פעילות אכיפה משולבת, תיעדו את הנהג - פלסטיני מהשטחים - כשהוא חוצה מספר פעמים קו הפרדה לבן ונוהג בצורה מסוכנת.

בזמן המרדף, עדשת המצלמה של המשטרה תפסה את הנהג מאבד שליטה על רכבו ומתהפך בכביש. הנהג העבריין יצא מהתאונה הקשה עם פציעות קלות בלבד, אך המקרה הזה שתועד מסמל את תרבות הנהיגה עמה נאלצים שוטרי התנועה להתמודד.

התהפכות הרכב שתועדה (צילום: דוברות המשטרה, חדשות)
התהפכות הרכב שתועדה | צילום: דוברות המשטרה, חדשות

סך הכול, יש ביהודה ושומרון כאלף קילומטרים של כביש סלול. רוב הנהגים בכבישים אלו הם פלסטינים, שמתייחסים לחוקי התנועה ולתמרורים כהמלצות בלבד.

"אנחנו מזהים תרבות נהיגה של פחות ציות לחוק ונהגים משתוללים", אמר רפ"ק שחר מחסומי ממשטרת התנועה ביו"ש. "מבצעים עבירות חמורות שמסכנות חיים ובריונות בכביש".

במשטרת מחוז ש"י סימנו את כבישי יהודה ושומרון כיעד מועדף לאכיפה. יותר מעשרים ניידות ומעל מאה שוטרי תנועה פועלים בכבישי השטחים. אמנם יש ירידה בסך כל התאונות, אבל מספר ההרוגים ממשיך לעלות. "נתקלים בהרבה נהגים שלא הוציאו רישיון נהיגה מעולם, פחות נתקלים בזה בארץ".

עם זאת, לא מדובר רק בנהגים אלא גם בתשתיות כביש חסרות. לפי המשטרה, חסר מספר רב של מעקות הפרדה, גם במוקדי סיכון בהם יש מספר תאונות גבוה.