מיקי גנור בביהמ"ש. ארכיון (צילום: החדשות)
מיקי גנור בביהמ"ש. ארכיון | צילום: החדשות

פרשת הצוללות וכלי השייט: למרות הצהרות המשטרה והפרקליטות כי לביטול הסכם עד המדינה עם מיקי גנור לא יהיו השלכות, ההערכה היא שכעת - לא ניתן יהיה לבסס כתב אישום נגד אחד החשודים המרכזיים, עורך הדין דוד שמרון. כך פורסם הערב (שלישי) במהדורה המרכזית.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לביטול ההסכם תהיה ככל הנראה השפעה על חשוד נוסף בפרשה, אלוף (במיל') אליעזר (צ'ייני) מרום, שכעת ניתן לומר שהמלצת המשטרה להעמידו לדין היא גבולית. בנוסף, מסתמן כי הוא יועמד לדין בספיח שקשור לפרשה בשל התנהלותו מול "סוויס בנק". 

לאחר ביטול הסכם עד המדינה עם גנור, ההערכה היא שחקירתו תסתיים תוך שבועות ספורים והוא ככל הנראה יועמד לדין בגין מתן שוחד ושיבוש מהלכי חקירה. במקביל התקיים היום בגרמניה חיקור הדין האחרון במספנת "טיסנקרופ" שביצעו שני נציגים ממשטרת ישראל ונציג מהפרקליטות. 

במשטרה ובפרקליטות מציינים שייעשה שימוש בכל העדויות והחומרים שהעביר גנור לחוקרים כבר בתחילת החקירה וכי יש חומרים נוספים, מעבר לאלה של גנור ועדויותיו, שמבססות את החשדות נגר יתר חשודי הפרשה.

מיקי גנור (צילום: פלאש 90, חדשות)
צילום: פלאש 90, חדשות

מוקדם יותר הודיעה הפרקליטות לבאי כוחו של גנור על ביטול ההסכם. "לאחר שמסר גרסאות השונות באופן מהותי מגרסאות קודמות שמסר בסמוך ולאחר חתימת ההסכם ובשל הפגיעה במהימנותו הנגזרת ממסירת גרסה חדשה זו", הבהירה פרקליטת מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), ליאת בן ארי. גם שמירתו של גנור על זכות השתיקה החל מ-23 במרס ועד לשחרורו למעצר בית חיזקה את ההחלטה.

"לאחר שנשקלו טענותיהם של באי כוחו של גנור, הוחלט לבטל את הסכם עד המדינה איתו על כל המשמעויות הנגזרות מכך", הבהירה בן ארי, "לרבות היכולת לעשות שימוש בכל ראיה שנאספה לפני חתימת ההסכם, לאחריו או כתוצאה ממנו. בכלל זה, להשתמש גם בהודעותיו של גנור עצמו כנגדו וכנגד אחרים ובכל המסמכים שמסר".