אילוסטרציה (צילום: אילוסטרציה, חדשות)
אתר המציע שירותי מין ייסגר? | צילום: אילוסטרציה, חדשות

מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה היום (שני) לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה להסרת אתר האינטרנט "סקס אדיר" שבבעלות שרון דגני מראשון לציון, וארבעה אתרים נוספים המזוהים עימו, המפרסמים שירותים של מתן זנות. כן הוגשה בקשה להגבלת גישה לאתר האינטרנט "סקס פורום" בו נוהגים צרכני זנות לפרסם את התרשמותם מנשים המספקות שירותי מין בתשלום.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הבקשות הוגשו בעקבות פעילות משותפת של פרקליטות המדינה ומשטרת ישראל. בפרקליטות ציינו כי מדובר באתרים המרכזיים והמשמעותיים ביותר בישראל בתחום של שירותי זנות, אליהם גולשים עשרות אלפי אנשים מדי חודש.

בבקשות, שהוגשו באמצעות עו"ד איתי גוהר, נאמר כי האתר "סקס פורום" היה בעבר חלק מפורטל צריכת הזנות "סקס אדיר", ועמד לאחרונה במרכז ביקורת ציבורית, כאשר בדף הפייסבוק "When he pays" פורסמו ציטוטים מתוך חוות הדעת שהעלו צרכני הזנות. בחוות הדעת נכללו התייחסות מחפיצה ומבזה לנשים בזנות תוך התייחסות להופעתן החיצונית, לרמת השירותים שלהן בתחום הזנות, ל"שמחת החיים" שהן הפגינו תוך כדי מעשה הזנות ולרמת השחיקה שלהן מה"עבודה". כמו כן נכללו בפורום תיאורים אנטומיים של איבריהן המוצנעים של הנשים בזנות.

כך, באחת מחוות הדעת באתר אף התלונן לקוח על כך שבנה של האישה העוסקת בזנות - תינוק בן חודשים ספורים - לא הפסיק לבכות בחדר השני ועל כך שלאמו הטרייה יש "בטן מידלדלת" - ועל כן שני אלה פגמו לו בהנאה מן המעשה המיני. הפרסומים בפורום מאפשרים זיהוי של הנשים העוסקות בזנות, כך שחוות הדעת הללו נועדו להשפיע על מידת הפופולריות של אותן הנשים. מבחינה משפטית, ציינה הפרקליטות בבקשותיה, ניתן לראות באתר זה כאתר העובר על האיסור בחוק בדבר פרסום שירותי זנות.

החוק מאפשר לסגור אתרי אינטרנט הכוללים פעילות עבריינית מחמישה סוגים: פעילות של ארגון טרור, פרסום תכנים פדופיליים, ארגון הימורים אסורים, סחר בסמים מסוכנים ופרסום שירותי זנות.מאז כניסת החוק לתוקף, הוגשו 15 בקשות להסרה או הגבלת גישה אל אתרים המפרסמים שירותי זנות, ועד כה כולן התקבלו. כמו כן, הוגשו בקשות לחסימת גישה לאתרים פדופיליים שונים בהתאם לחוק.

מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ד"ר חיים ויסמונסקי, ציין כי בכוונת הפרקליטות להמשיך את השימוש בכלים שמקנה החוק, כחלק מתפישת ההפעלה של הפרקליטות בתחום המאבק בפשיעה המקוונת. לפי תפישה זו, יש לפעול באופן משולב, הן כלפי מבצעי העבירות באמצעות האינטרנט והן כלפי העבירות עצמן, זאת כאשר לא ניתן להגיע לחשיפה והעמדה לדין של מבצעי העבירות. ד"ר ויסמונסקי הסביר כי המשטרה והפרקליטות ממשיכות לאסוף חומרים הנוגעים לאתרי אינטרנט ישראליים המבצעים פעילות עבריינית, ובקרוב תוגשנה בקשות נוספות להסרה או חסימת גישה לאתרים אלה.

עורכת הדין ועו"ס יעל בן סעדון, מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות: "אנו מברכות על הבקשה לחסימת הגישה לאתר ולפורומים, אך ברור כי לא די בכך - יש להעמיד את בעליהם לדין פלילי, כך שישלם על שנים של רווחים על גבן של נשים בזנות, עת שאיפשר, הפעיל ועודד מרחב מבזה שכזה. וחשוב מכך, הגיעה העת להטיל עליו תשלום פיצוי משמעותי לאלפי נשים שנפגעות מן הפרסומים בו מדי יום".