"עצרו אותי בפראות, באמצע הכביש בתל אביב, עם נשק דרוך לראשי": אהרון נועם נעצר פעמיים בתוך עשר שנים בחשד לאותו פשע - רצח האסיר יוני אלזם בכלא. לפני שלושה שבועות עצרה אותו שוב המשטרה בתרועה רמה ואף בישרה כי פיענחה את הרצח, אך אתמול (חמישי) הוא שוחרר ממעצר. נועם טען כי המשטרה רודפת אותו: "אני מתכוון בכל כוחי לתבוע את משטרת ישראל".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המעצר פתח את מהדורות החדשות רק לפני שלושה שבועות, אך אתמול נועם שוחרר מהמעצר המתוקשר לאחר עימות עם עד מדינה בפרשת 512. "יוני היה חבר שלי", אמר נועם בריאיון לחדשות 2. לדבריו, השוטרים עצרו אותו באלימות תוך כדי נסיעה ו"התחילו להאשים אותי בהאשמות כל כך חמורות". 

נועם היה עצור 23 ימים: מעצרו הוארך פעמיים ולכל אורך הדרך טענה המשטרה כי נועם, שהיה חברו של אלזם וביקר אותו בתאו לפני מותו, הוא שהחדיר את גלולת הציאניד למשקה של אלזם וגרם למותו.

"זה שמשטרת ישראל ניסתה ליצור פה משהו מסויים, אז מה? אני גם ביקרתי אותו לפני כן אבל הם לא ציינו את זה", הגיב נועם להאשמות. אלזם היה עד מפתח בתיק נגד שמעון זריהן, בכיר בארגון הפשע של האחים אברג'יל. אלזם הודה כי הוא וזריהן הם שרצחו את חנניה אוחנה.

יוני אלזם, ארכיון (צילום: חדשות 2)
יוני אלזם, ארכיון | צילום: חדשות 2

המשטרה: אין בעצם שחרורו כדי להעיד על החקירה

כבר לפני עשור נעצר נועם ושוחרר. לאחרונה, עם פריצת פרשת 512, נעצר שוב אך העימות עם העד המרכזי בפרשה 512 החליש את התיק נגדו: "עימתו אותי עם עד המדינה במשך שבע דקות ואז שלפו אותו מידית כי תפסתי אותו אוטומטית עם שני שקרים".

עו"ד ירום הלוי, פרקליטו של נועם, הסביר מדוע מדובר לדעתו בעיוות דין - טענה שבית המשפט קיבל: "שופט רואה את ההפללה של עד המדינה וקובע שמדובר בחשש ועיוות דין ובכל זאת המשטרה לא מערערת לבית המשפט המחוזי ולא מבקשת עיכוב ביצוע. יש כאן תקדים והודאה של המשטרה בכך שהיא עצרה חף מפשע".

נועם נסער והוא נחוש לתבוע את המשטרה, זועם על מה שהוא מכנה "רדיפת המשטרה אחרי אדם חף מפשע". לדבריו, "משטרת ישראל לא עצרה אותי כחשוד, היא פרסמה בכל כלי התקשורת שהיא פענחה את הפרשה, ובסופו של דבר אני יושב פה".

תגובת המשטרה: "אנו דוחים מכל תוקף את הטענות לפרסומים המצביעים על פענוח או על חלקו של חשוד זה או אחר. נדגיש כי אין בעצם שחרורו בתנאים של חשוד ואף לא בניסיון לבססם באמצעות ציטוטים המוצאים מהקשרם, כדי להעיד על התקדמות החקירה או על התשתית הראייתית בעניינו של חשוד זה או אחר".