פרופסור יורם ברק (צילום: חדשות 2)
פרופסור יורם ברק, ארכיון | צילום: חדשות 2

הפרשה מסתבכת: היום (שישי) הותר לפרסום כי פרופ' יורם ברק, סגן מנהל המוסד הרפואי אברבאנל, הוא הבכיר הרפואי החשוד במעורבות ב"פרשת רונאל פישר", ונבדק האם הוא סייע בשיבוש הליכי המשפט. החשדות נגד ברק פורסמו לראשונה בחדשות 2 Online.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ברק, מנהל המחלקה הפסיכו-גריאטרית באברבנל, חשוד שהשתתף ב"פגישת השיבוש" שנערכה בין פישר לפרקליטה רות דוד-בלום בנוכחות העוזרת של פישר - שהפכה לעדת מדינה. עורך דינו של ברק הכחיש בשמו את החשדות. ברק הובא לחקירה ביום רביעי, ביום בו נחקרו גם שלושה עורכי דין בחשד למעורבות בפרשה.

השבוע גם דווח לראשונה בחדשות 2 כי במחלקה לחקירות שוטרים חושדים ששני רופאים בכירים ביותר במערכת הבריאות סיפקו אישורים רפואיים פיקטיביים לקצין המשטרה ערן מלכה, החשוד כי הדליף לפישר מידע תמורת תשלום.

"הטענה שדוד ביימה התעלפות - מקוממת"

במקביל, הוארך מעצרה של פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר - לאחר דרמה בבית המשפט: הפרקליטה הבכירה רות דוד, החשודה בסיוע לשוחד ובשיבוש הליכי משפט, התעלפה היום לפני הדיון בהארכת מעצרה בבית משפט השלום בירושלים. דוד טופלה במקום והועברה לבית החולים שערי צדק, אך לאחר מספר שעות שוחררה מבית החולים. בהיעדרה, הוארך מעצרה ביומיים לשם המשך החקירה. במהלך הדיון רמזו נציגי המחלקה לחקירות שוטרים כי דוד ביימה את התעלפותה: "היא פעלה כפי שייעצה בעבר לחשודים אחרים".

פרקליטה של דוד, עו"ד יאיר גולן, אמר בתגובה כי מדובר ב"טענה מקוממת". בית המשפט החליט לעצור את הדיון עד לבירור מצבה הרפואי, ומאוחר יותר הוחלט להאריך את מעצרה עד ליום ראשון. לאחר שנבדקה בבית החולים, הוחזרה דוד - החשודה בשיבוש הליכי משפט ובתיווך לשוחד - לבית המעצר.

"מעצרה של המשיבה הוא הכרחי כי יש חשש לשיבוש. על פי החשד המשיבה פעלה בעבר והחשש הוא ממשי", טענו נציגי המשטרה בדיון. השופט שמואל הרבסט, שקיבל לידיו דוח משטרתי סודי על היקף הממצאים והחקירה, אמר כי חוקר החקירה "מגלה תמונה קשה ומטרידה שעניינה השחתת המידות והשפעה בוטה ופושעת על עבודת המשטרה".

שי ניצן, ארכיון (צילום: Olivier Fitoussi /FLASH90)
"טלטלה". פרקליט המדינה שי ניצן | צילום: Olivier Fitoussi /FLASH90

כפי שדווח בחדשות 2, במח"ש חוקרים 10 פרשיות שבהן על פי החשד עו"ד רונאל פישר קיבל מידע מקצין המשטרה ערן מלכה על חקירות תמורת תשלום. בדיון הדרמטי שהתקיים בבית משפט השלום בירושלים נטען שדוד חשודה בכך שהעבירה לידיו של הקבלן יאיר ביטון הבעלים של חברת הבנייה ב. יאיר מידע על החקירה שהתנהלה נגדו באמצעות מעטפה.

נציג מח"ש גם טען שערב מעצרו של רונאל פישר התקיימה פגישה שבה השתתפו מלבד פישר גם רות דוד ועדת המדינה, שהייתה העוזרת האישית של פישר. בפגישה תיאמו השלושה גרסאות עם עובדים נוספים במשרדו של פישר וזאת לאחר שהתברר להם שמכשיר הטלפון הנייד של פישר פוצח בידי החוקרים. נציג מח"ש טען בדיון שממצאי החקירה מעלים שלפחות ב-10 מקרים קיבל עו"ד פישר מידע מחקירות רגישות שרפ"ק מלכה היה מעורב בהן. בתמורה, הועברו סכומי כסף לידי קצין המשטרה.

אתמול התייחס למעצרה של הפרקליטה הבכירה גם פרקליט המדינה שי ניצן. באיגרת ששיגר לכלל העובדים בפרקליטות כתב: "ודאי שמעתם את דבר חקירתה ומעצרה של פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר, הממלא את מהדורות החדשות והרשתות. אני ער לכך שאצל רבים מאיתנו מדובר בטלטלה של ממש".

"חקירתו ומעצרו של פרקליט לשעבר, ודאי בכיר כל כך, הינם אירוע חסר תקדים", המשיך ניצן. "אני משוכנע שלמרות האירוע הקשה כולנו נמשיך לפעול ברוח ערכי שלטון החוק והאינטרס הציבורי, בהגינות, יושרה ומקצועיות. מאז ומתמיד האמנו כי כולם שווים בפני החוק. לאור עקרון יסודי זה פעלנו עד היום וכך נמשיך תמיד".