היועמ"ש ונתניהו, ארכיון (צילום: מארק ישראל סאלם, פלאש 90, חדשות)
מנדלבליט ונתניהו, ארכיון | צילום: מארק ישראל סאלם, פלאש 90, חדשות

43 ימים לבחירות ובמערכת הפוליטית ממשיכים להמתין בדריכות להחלטת היועץ המשפטי לממשלה בתיקי נתניהו. כפי שמסתמן היום (שני), היועמ"ש אביחי מנדלבליט יודיע בתחילת השבוע הבא על החלטתו לזמן את ראש הממשלה לשימוע לקראת הגשת כתב אישום.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

אמש אמר מקורב לנתניהו כי "אם רוצים לחנוק אותו - הוא ייחנק", זאת לאחר שוועדת ההיתרים של מבקר המדינה דחתה שוב את בקשתו של נתניהו לקבל תרומות מבעלי הון לצורך מימון ההגנה המשפטית בתיקים שבהם הוא צפוי להיות מואשם. הוועדה גם הורתה לנתניהו להשיב את הסכומים שכבר קיבל ממקורביו ללא רשות או אישור.

לאור העובדה שהחלטתה של ועדת ההיתרים היא סופית ולא ניתן לערער עליה, בכוונת נתניהו לעתור לבג"ץ ולטעון שמדובר בהחלטה לא סבירה באופן קיצוני. מדובר במכה קשה עבור נתניהו, לא רק בגלל הסכום שעליו להשיב מיד - מיליון שקלים - אלא גם בגלל שיש לו חובות בגובה של מאות אלפי שקלים לפרקליטיו בעבר ובהווה.

אחד מפרקליטיו בעבר מחזיק ברשותו פתקים שבהם נתניהו מתחייב בחתימת ידו לשלם לאלתר. לפי הפרסום אמש במהדורה המרכזית, המקורב התייחס בחריפות להחלטת הדחייה של ועדת ההיתרים ועל המשמעויות הכספיות שהן גוררות עמן - ואמר: "אם רוצים לנהל נגד ראש הממשלה הליך במעמד צד אחד - שינהלו אותו כך".

היועמ"ש אביחי מנדלבליט, ארכיון (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

המקורב הוסיף: "אף עורך דין לא יעבוד כאן בחינם, אף עורך דין לא יעבוד כאן בשביל פרוטות. מי שרוצה הליך תקין, צריך לדאוג שתהיה לראש הממשלה הגנה ראויה. נתניהו לא ימכור בית שקנה לפני עשרות שנים כדי לממן את הגנתו".

לפני כחודש וחצי הודיע מנדלבליט לפרקליטיו של נתניהו כי אין בכוונתו להשהות את הטיפול בתיקים 1000, 2000 ו-4000 עד לאחר הבחירות. במכתב ששוגר מלשכתו נכתב כי תהליך העבודה על תיקי החקירה הנוגעים לראש הממשלה, שהחל עוד לפני ההחלטה להקדים את הבחירות, נמשך כסדרו ומתנהל כמתוכנן.

"לאחר ההכרזה על קיום הבחירות ומועדן, אנו פועלים בהתאם להנחיית היועץ המשפטי לממשלה מספר 1.1913 שעניינה 'מדיניות התביעה והאכיפה לפני הבחירות לכנסת ולרשויות המקומיות'", צוין במכתב שנשלח לעורך הדין נבות תל צור.

במכתב צוין כי אותה מדיניות קובעת שאסור לעכב טיפול בתיקי חקירה גם במהלך מערכת בחירות. "'ככלל אין מקום להשהות טיפול בתיקים נגד נבחרי ציבור או מועמדים שהגיעו לאחר חקירה לפרקליטות או לתביעה המשטרתית לצורך החלטה אם להגיש כתב אישום. ואולם, הטיפול יהיה תוך מתך הדעת לזהירות הנדרשת'. התביעה הכללית מתנהלת ותמשיך להתנהל אך ורק על פי שיקולים מקצועיים".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו