נתניהו (צילום: פלאש 90/יונתן סינדל, חדשות)
מנדלבליט ונתניהו | צילום: פלאש 90/יונתן סינדל, חדשות

הניסיון הבא של ראש הממשלה לעכב את פרסום החלטת היועץ המשפטי: פרקליטי נתניהו שיגרו היום (שישי) מכתב למנדלבליט ובו דרישה לקיים השלמות חקירה בתיקים 2000 ו-4000, וכן לדחות את פרסום ההחלטה בתיקים האחרים שכן לדבריהם יש לקיים בדיקה ארוכה יותר של חומר הראיות בשל כמותם.

המכתב המלא שנשלח מסנגורי רה"מ ליועמ"ש

"במצב דברים זה, עבודת היועץ המשפטי לממשלה, במסגרת סד זמנים לחוץ ומכווץ, מחייבת הישענות יתר שלא לומר תלות רבה בחוות הדעת של פרקליטות המחוז, בניגוד לכאורה ל'הפרדת הרשויות' הנדרשת ולצורך הנדרש בהבטחת עצמאותו המוחלטת של שיקול דעת היועץ המשפטי לממשלה", נכתב.

עוד כתבו פרקליטי נתניהו כי "השילוב של היקפי חומר גדולים מזה ושל לחץ זמן כבד מזה מקים חשש לטעויות במישורים שונים - החמצת ראיות מזכות שנאספו במהלך החקירה, החמצת ראיות מזכות שצריכות היו להיאסף אך לא נאספו".

השימוע - בתחילת אוקטובר השנה (צילום: אלכס קולומיסקי, פלאש 90, חדשות)
צילום: אלכס קולומיסקי, פלאש 90, חדשות

לפי המכתב, על נתניהו לקיים עימות עם עדי המדינה ולחקור את חברי הכנסת שהצביעו בעד חוק "ישראל היום" בכנסת הקודמת.

היועמ"ש: אין מניעה לפרסם את ההחלטה על שימוע טרם הבחירות

כפי שנחשף במהדורה המרכזית, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע היום כי הוא מסרב לבקשת פרקליטי נתניהו לדחות את פרסום ההחלטה בתיקי נתניהו לאחר מועד הבחירות. לדבריו, על זמן התהליך הוחלט עוד בטרם נודע על הקדמת הבחירות "ואין הצדקה לסטות ממנו". עם זאת, ציין היועמ"ש כי ההחלטה במכלול התיקים לא תתקבל בשבועיים הקרובים.

המכתב המלא ששיגר היועמ"ש לסנגורי רה"מ

במכתב ששוגר לסנגורים הובהר, בין השאר, כי גורמי התביעה הכללית בוחנים את חומרי החקירה בתהליך מקצועי וסדור שנועד לקבל החלטה יסודית ומקצועית בהקדם האפשרי.

אתמול פורסם כי מנדלבליט סבור שהקפאה או דחיית ההחלטה על שימוע לראש הממשלה כמוה כהתערבות פוליטית במערכת הבחירות ולא להפך.

עו"ד נבות תל צור (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
עו"ד נבות תל-צור | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

מנדלבליט ציין את סדר הזמנים בקבלת ההחלטה בתיקי נתניהו: "עם ההכרזה על הקדמת הבחירות, חלה על עבודת התביעה הכללית בקשר לתיקים הנוגעים לראש הממשלה הנחיה הקובעת כי 'ככלל אין מקום להשהות טיפול בתיקים נגד נבחרי ציבור או מועמדים, שהגיעו לאחר חקירה לפרקליטות או לתביעה המשטרתית לצורך החלטה אם להגיש כתב אישום. ואולם, הטיפול יהיה תוך מתן הדעת לזהירות הנדרשת'.

"הנחיה זו מתייחסת גם לקבלת החלטה מטעם היועץ המשפטי לממשלה על קיומה של כוונה להגיש כתב אישום נגד איש ציבור בכפוף לשימוע, וזאת, גם אם השימוע עצמו ייערך לאחר הבחירות".

במכתב מובהר עוד כי החלטה להמתין עם פרסום ההחלטה בעניינו של ראש הממשלה, על אף סיום תהליך הבחינה של תיקי החקירה הנוגעים אליו, אם התהליך אכן יסתיים, תפגע בעיקרון של שוויון הכל בפני החוק ובעקרון של זכות הציבור לדעת על החלטות חשובות מעין אלה.

עו"ד עמית חדד (צילום: כפיר זיו, חדשות)
עו"ד עמית חדד | צילום: כפיר זיו, חדשות

מנדלבליט דחה את הביקורת של נתניהו על כך שהוא "נכנע ללחץ של השמאל והתקשורת ואמר: "הטיפול בתיקי החקירה הנוגעים לראש הממשלה נעשה משיקולים מקצועיים וענייניים, והחלטות התקבלו, מתקבלות ויתקבלו אך ורק על בסיס חומר הראיות ומשיקולים של האינטרס הציבורי בלבד. אין כל ממש בטענות המבקשות לייחס להכרעותיו של היועץ המשפטי לממשלה סיבות שונות ומשונות, שאינן ענייניות, כדוגמת לחץ ציבורי או אחר".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות