זירת רצח, ארכיון (צילום: דוברות המשטרה, חדשות)
זירת רצח, ארכיון | צילום: דוברות המשטרה, חדשות

הצו וסימן השאלה: מאז פרסמנו לראשונה את העובדה שישנה התפתחות דרמטית ברצח משנת 1993, שם הקורבן נשאר עלום, לפחות על הנייר. במשטרה דרשו וקיבלו צו איסור פרסום, חריג במיוחד, שנדמה שלא היה כדמותו בעבר.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

לא ברור מדוע מתעקשת המשטרה לאסור את פרסום שם הקורבן שלטענתה היא פענחה את הרצחו. בעיקר לאור העובדה שהפרטים שכן הותרו לפרסום לא משאירים הרבה מקום לחוסר בהירות - מקום הרצח (ירושלים), שנת הרצח (1993) והעובדה שמדובר ברצח שלא פוענח עד היום. מי שינסה, לא יצטרך להשקיע הרבה מאמץ כדי להבין באיזה מקרה מדובר - בטח לא אלה שרוצים להסתיר את המידע הזה מפניהם מישום מה.

זהו מקרה נדיר שבו נאסרו לפרסם פרטי קורבן רצח, לא כל שכן כשמדובר ברצח מלפני 26 שנים. מתווספת לכך העובדה שמפקד מחוז ירושלים במשטרה ניצב יורם הלוי סיפר היום לעיתונאים, לפרסום, כי ביקר את משפחת הקורבן ובאחדים מכלי התקשורת פורסם את שם המשפחה בה ביקר, מבלי לציין את הקשר לפענוח הרצח, כדי לא לעבור על צו איסור הפרסום.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה כי "לצורך שמירה על טוהר החקירה וגיבוש הראיות כנגד מבצעיה הוצא צו איסור פרסום שמתייחס לכל פרט מפרטי החקירה. משטרת ישראל תמשיך לחקור את המקרה במקצועיות וביסודיות במטרה להגיע לחקר האמת ומיצוי הדין בתיק הרצח".

למה באמת יש צורך בצו על פרט שכל אחד יכול לדעת? לא קיבלנו תשובה גם בתגובה הזו.