ליאת, שם בדוי, הועסקה על ידי חברת כוח אדם כמזכירה בלשכת יושב ראש הקרן הקיימת לישראל. היא קיוותה מאד, כך היא מספרת, להיקלט כעובדת מן המניין - ולטענתה היה מי שניצל זאת. בתלונה שהגישה במשטרת ירושלים, טוענת העובדת כי בכיר בארגון הטריד אותה מינית, וכי שני עובדים נוספים המקורבים אליו, עשו בה מעשים מגונים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"בהתחלה זה היה נשיקה בלחי וחיבוק, אמרתי זה לא נורא", שחזרה העובדת. "אחר כך הוא התחיל להגיד לי דברים שאני אעשה אותם, ונו, ונו ועכשיו, ותבואי לחדר הזה ותבואי לחדר לשם".

במקרה נוסף אחד העובדים במקום שלח לה הודעה בה הוא מזמין אותה לאחד החדרים הריקים במקום. "אני כאן. בואי לשופט", נכתב בהודעה. השופט הוא שופט בדימוס המשמש יועץ חיצוני לקק"ל. בלשכה שהעמידה לרשותו הקרן בוצעו בהעדרו, לכאורה, חלק מהמעשים שאותם מתארת העובדת.

"החדר של השופט זה חדר שאף אחד לא נמצא שם", סיפרה ליאת. "כשלא הייתי באה הוא היה אומר לי את ילדה קטנה, את לא כפית. זה היה נגמר בצורה מגעילה, וגם כשזה נגמר בצורה מגעילה, השתדלתי שהוא לא יכעס יותר מדי שאני מחר לא אראה את עצמי בחוץ, כי ממש רציתי לשמור על מקום העבודה שלי".

"רציתי לשמור על מקום העבודה", קק"ל (ארכי (צילום: חדשות 2)
"רציתי לשמור על מקום העבודה", קק"ל (ארכי | צילום: חדשות 2

לטענת העובדת, בלשכת השופט הסמוכה ללשכת יו"ר קק"ל, ניסה עובד נוסף לבצע בה מעשה מגונה. תקיפה נוספת התקיימה, לטענתה, במכונית השרד של אחד מבכירי הארגון, על ידי מקורב אליו. לאחר המפגש, כתב לה "הגזמתי".

ליאת מציגה שורה של הודעות בעלות אופי מיני בוטה ואובססיבי, לכאורה, מאותו עובד המקורב לבכיר בקק"ל, וגם הודעות ששלח לה הבכיר עצמו: "אחכה לחיבוק כשאגיע למשרד", כתב לה. "אחרי שאקבל ממך חיבוק ונשיקה תקבעי ביקור".

לדברי העובדת, כשלא יכלה לשאת עוד את הדברים, סיפרה ליו"ר קק"ל דני עטר על אחד המקרים. תלונת העובדת הועברה לטיפול שופטת בדימוס שמצאה כי היא לא הוטרדה, וכי היא זו שיזמה ורצתה בקשר עם שלושת העובדים. "תלונתה", כתבה השופטת, "נגועה בשיקולים זרים ונולדה רק בדיעבד, כשנודע לה שלא תמשיך לעבוד בקק"ל".

"אם אני הייתי יוזמת, היה אקט", אמרה בתגובה העובדת המופתעת. "ואם היה אקט אני הייתי ממשיכה לעבוד שם. פשוט. אני מבטיחה לך לא הייתי זזה משם. בגלל שלא הסכמתי אני לא שם".

לאחר שפוטרה, פנה אל ליאת מקורבו של הבכיר וביקש להחתים אותה על מסמך הכתוב בכתב ידו, לפיו היא בדתה את הסיפור מליבה. בהודעת ווטטסאפ הוסיף: "תחתמי ותוסיפי שאין לאף צד תביעה כנגד והכל יסתדר".

ליאת סירבה לחתום והגישה תלונה במשטרה נגד שלושת העובדים. חקירה שמתבררת בימים אלה. שופטת בדימוס שבדקה את הטענות במסגרת הליך לפי החוק למניעת הטרדה מינית דחתה את טענותיה וקבעה שלא הייתה הטרדה מינית.

מקק"ל נמסר בתגובה: "מדובר במתלוננת סדרתית שגם שופטת בית המשפט המחוזי בדימוס וגם בית הדין האזורי לעבודה קבעו כי היא אישה לא אמינה. בית הדין לעבודה כבר דחה בעבר תביעה שלה בנסיבות דומות, מצא את גרסתה לא אמינה וקבע מפורשות שהתלונה הוגשה לאחר פיטוריה, ממניעים אישיים ומיצר נקמנות.

"העובדות הן כי רק לאחר שנמסר לעובדת, שעבדה עד אז באמצעות חברת כוח אדם, כי היא לא תיקלט כעובדת קק"ל, אז העלתה לראשונה טענה על הטרדה מינית ע"י עובד אחד בדרג ביניים, ורק לאחר שהחל הליך בירור ע"י הממונה הפנימית בקק"ל, שמהלכו לא נשא חן בעיניה, היא ביקשה להעביר את הליך הבירור לשופטת בדימוס ואז גם ציינה לראשונה כי יש לה טענות נוספות נגד עובדים אחרים בקק"ל".

מהמשטרה נמסר בתגובה: "מיד עם קבלת התלונה נפתחה חקירה במהלכה נחקרו עד כה מספר מעורבים. בימים אלו החקירה ממשיכה להתנהל ולכן לא נוכל לפרט".