בנימין נתניהו וניר חפץ (צילום: יוסי זמיר, פלאש 90, חדשות)
חפץ ונתניהו, ארכיון | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90, חדשות

תיק 4000 ממשיך להסתעף - לפרשה חדשה: שעות ספורות לאחר פרסום שמות החשודים בפרשת בזק, חשפה הבוקר (שלישי) המשטרה פרטים נוספים בעקבות צמצום צו האיסור שהוטל על הפרשה שזכתה לשם "תיק 1270". על פי הפרסום ניר חפץ, יועץ התקשורת של רה"מ נתניהו, חשוד כי הציע לקדם את השופטת הילה גרסטל לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה - בתמורה לסגירת תיק החקירה נגד רעיית ראש הממשלה. הסיפור נחשף לראשונה על ידי העיתונאי בן כספית ב"מעריב".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

למרות חשיפות החשדות החדשים, בית המשפט לא האריך את מעצרו של חפץ - שיישאר עצור עד ליום חמישי. עוד פרסם הבוקר עמית סגל כי מי שנפגש עם חפץ וחשוד בעברת ההצעה למינוי לשופטת גרסטל, הוא אלי קמיר, מי שהיה מקורבה במשך שנים. חפצ מצידו הכחיש את המיוחס לו ואמר לחוקריו כי "לא היה ולא נברא".

על פי הודעת המשטרה, נעצרו הבוקר שני חשודים נוספים בפרשה, בחשד לביצוע עבירות פליליות ובכלל זה עבירות מתחום טוהר המידות ושחיתות ציבורית. במסגרת החקירה הצטברו החשדות כי בשנת 2015, פנה חפץ פנייה לשופטת גרסטל, בהצעה לסייע לקדם את מינויה למשרת היועמ"ש לממשלה, ובכך להטות את הליך הבחירה לטובת המועמדת, לכאורה בתמורה להבטחה עתידית מצד המועמדת לגבי החלטה עתידית שלה בתיק החקירה נגד שרה נתניהו.

על פי הראיות שנאספו עד כה, הפנייה לא צלחה בסופו של דבר. "החקירה נמצאת בעיצומה", מסרו במשטרה. "במסגרת החקירה ניגבו גירסאות המעורבים והשופטת מסרה עדות פתוחה לגבי השתלשלות הדברים. שני החשודים נחקרו באזהרה בחשד לעבירות מתחום טוהר המידות ושחיתות ציבורית. בשלב זה הוחלט לבקש להאריך את מעצר החשודים לצורך המשך החקירה".

גרסטל שינתה את גרסתה (צילום: יח"צ הקריה האקדמית אונו, חדשות)
השופטת גרסטל, ארכיון | צילום: יח"צ הקריה האקדמית אונו, חדשות

מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה כי "ניר חפץ מעולם לא הציע את ההצעה ההזויה הזאת בפני ראש הממשלה ורעייתו, הוא מעולם לא נתבקש על ידם להציע הצעה כזאת, ואיננו מאמינים שחפץ אפילו העלה דבר כזה על דעתו. תכף יאשימו את הזוג נתניהו גם ברצח ארלוזורוב".

החשד: הטבות ענק לבזק תמורת סיקור אוהד לרה"מ

הבוקר פרסמו המשטרה והרשות לניירות ערך הודעה משותפת בה פורסמו החשדות המיוחסים לחשודים בתיק 4000. בין היתר נבדק החשד כי חלק מהעצורים ניסו "לשבש בבוטות" את מהלך החקירה והמסרים שהועברו לכאורה מלשכת ראש הממשלה למערכת החדשות של "וואלה!" לטובת הטיית הסיקור העיתונאי הניתן לנתניהו. בתוך כך, הבוקר נעצר יועץ תקשורת בכיר נוסף במסגרת החקירה.

שלושה חודשים בוצעו האזנות סתר לשלושה
החשודים העיקריים בפרשת בזק | צילום:

החשד המרכזי שנבדק וכבר פורסם הוא שניתנו הטבות ענק לחברת בזק בשווי מאות מיליוני שקלים תמורת סיקור אוהד ב"וואלה!". עם זאת, הבוקר נמסר כי העבירות הנחקרות הן חשדות לעבירות טוהר המידות, מרמה, חוק איסור הלבנת הון וחוק ניירות ערך - שהתבצעו לאורך זמן, באופן תכוף ושיטתי, וזאת במסגרת מערכות יחסים שהתקיימו לכאורה בין שורת נושאי משרה בקבוצת בזק לבין עובדי ציבור ומקורביהם וכן חשודים נוספים.

במהלך הלילה הותר לפרסם כי בין העצורים בחקירת התיק הם בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', בנו אור ורעייתו איריס. לצדם נעצר גם מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שלמה (מומו) פילבר, יועץ התקשורת לשעבר של רה"מ נתניהו, ניר חפץ, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, ובכיר החברה עמיקם שורר. לשום האריך בית המשפט את מעצרם של שישה מתוך שבעת החשודים ב-5-4 ימים.

מהעדויות וממצאי החקירה שנאספו עולה החשד כי נתניהו פעל באמצעים שלטוניים שהמדינה העמידה לרשותו כדי לקדם אינטרסים ומטרות אישיות שלו, והחשודים שנעצרו חשודים במתן או בקבלת שוחד. במשטרה וברשות לניירות ערך בחרו לחקירת הפרשה את השם "מעבר לאופק".

גלעד שלמור וברהנו טגניה השתתפו בהכנת הידיעה.