המשטרה עשתה שימוש ברוגלות התקפיות בתיק 3000 וחרגה מהצווים שנתן בית המשפט – כך נחשף היום (שלישי) במכתב של הפרקליטות. השימוש ברוגלות בוצע בעניינים של מפקד חיל הים לשעבר אלוף במיל. אליעזר צ'ייני מרום, בעניינו של מחולל הפרשה מיקי גנור, וגם בעניינה של עליזה בר יוסף, אשתו של סגן ראש המל"ל לשעבר. בעניינו של גנור, המשטרה גם חרגה מצווי בית המשפט.

פרשת הצוללות - סיקור N12

הפרקליטות הודתה בחריגה ובשימוש ברוגלות במכתב ששלחה לעורכי דינם של מרום וגנור. במכתב מפרטת הפרקליטות שורה של תאריכים שבהם הוציא השופט טל אברהם צו האזנת סתר לתקשורת בין מחשבים בנוגע למיקי גנור בשנת 2017, ואז כותבת: "הפעולה הטכנולוגית שבוצעה בעקבות הצווים הנ"ל, באמצעות מערכת טכנולוגית שבשימוש המשטרה, הניבה תוצרים".מתוך המכתב של הפרקליטות לעורכי הדיןהפרקליטות מבהירה כי "במסגרת מימוש הצווים האמורים, ביצעה המערכת פעולות מסוימות החורגות מגדרי הצווים, ביניהן פעולות הכוללות - נוסף על האזנת סתר ותקשורת בין מחשבים – גם קבלת אנשי קשר, הודעות, פתקים ומספר פרטי מידע נוספים שהיו אגורים בטלפון הסלולרי של מיקי גנור. מידע נוסף זה לא הועבר לצוות החקירה".

אליעזר מרום (צילום: נועם רביקין פנטום, פלאש/90 )
המשטרה הגיעה לאנשי קשר, הודעות, פתקים ופרטי מידע נוספים. מפקד חיל הים לשעבר אליעזר מרום | צילום: נועם רביקין פנטום, פלאש/90

גם לגבי אליעזר מרום מוזכרים תאריכים בשנת 2017 שבהם אישר השופט טל אברהם צו האזנת סתר ותקשורת בין מחשבים, וגם לגביו כותבת הפרקליטות שהמערכת ביצעה פעולות נוספות, ובהן קבלת אנשי קשר ופרטי מידע נוספים שהיו בטלפון שלו. גם במקרה זה לא הועבר המידע הנוסף לצוות החקירה.

במכתב נזכרים עוד תאריכים בשנת 2017 שבהם השופט טל אברהם נתן צו להאזנות סתר ותקשורת בין מחשבים בעניינה של עליזה בר-יוסף, אשתו של המשנה לראש המל"ל לשעבר, וגם שם קיבלה המשטרה מידע נוסף ממכשיר הטלפון שלה.

מהפרקליטות נמסר בתגובה לידיעה: "בהמשך לפניות, נעדכן כי היום הועברה לבאי כוח הנאשמים בתיק הצוללות עדכון לתעודות חיסיון בתיק, לפיהן במסגרת חקירת הפרשה הוצאו צוי האזנות סתר לתקשורת בין מחשבים בידי בית משפט למיקי גנור, אליעזר מרום ועליזה בר-יוסף. יודגש, כי כלל הנתונים שהוצאו מהטלפונים בעקבות הפעלת האמצעים המדוברים לא הועברו לצוות החקירה בתיק".

עוד נמסר: "נזכיר, כי על פי ממצאי צוות מררי בעניין האזנות סתר בתקשורת בין מחשבים שפורסם זה מכבר, לא נמצאה כל אינדיקציה לכך שהמשטרה פועלת להדביק טלפונים נייידים בלא צו שיפוטי. כן נמצא כי בעת שימוש במערכת הטכנולוגית שבשימוש המשטרה התקבלו מתוך הטלפונים הניידים חומרים שלא על פי הצו".

בפרקליטות הוסיפו: "עוד נזכיר כי בתקופה האחרונה ניתנו שלוש החלטות, בידי שלושה מותבים שונים (תיקי האלפים, טלגראס וגנדלמן), הדוחות עתירות לגילוי ראיה חסויה הנוגעות לשימוש בכלים להאזנה לתקשורת בין מחשבים, *זאת לאחר עיון בחומרים במעמד צד אחד, ובנימוקים שהחומר הנוסף שנאסף במסגרת מימוש הצו אינו רלוונטי להגנת הנאשמים, ושממילא אין הצדקה לחשיפת מידע נוסף".