בית המשפט העליון קבע היום (חמישי) כי לא נפל פגם חוקתי בהסדר המאפשר לשלול את אזרחותו של מי שביצע מעשה שיש בו משום הפרת אמונים למדינת ישראל, כגון: מעשה טרור; מעשה המהווה בגידה או ריגול חמור; או רכישת אזרחות של זכות לישיבת קבע במדינה עוינת או בשטח עוין.

עוד הוסיפו שופטי העליון כי הפסיקה תקפה גם אם כתוצאה משלילת אזרחותו - יוותר האדם חסר אזרחות כלשהי, ובלבד שבמקרה כזה יעניק לו שר הפנים ״רישיון לישיבה בישראל״ שנותן לו מעמד של תושבות קבע או מעמד ייעודי קבוע אחר.

כמו כן, בית המשפט העליון ביטל שני פסקי דין של בתי המשפט לעניינים מינהליים אשר דנו בבקשות לשלילת אזרחות, וזאת בשל פגמים מהותיים שנפלו בהן כבר בשלב הגשת הבקשות.

שרת הפנים, איילת שקד, בתגובה על החלטת בית המשפט העליון: ״בית המשפט העליון אישר את המובן מאליו - מי שפועל במכוון כדי לפגוע במדינת ישראל, איננו יכול להיות חלק מקהילת אזרחיה. עם זאת, לצערי בית המשפט העליון אימץ פרשנות המנוגדת ללשון החוק וחייב להעניק למחבלים מעמד קבע אחר בישראל״.

גם שר האוצר ליברמן הגיב על ההחלטה: ״סוף סוף נעשה כאן צדק וניתן יהיה לשלול אזרחות למחבלים. אני מברך על החלטת בית המשפט העליון, על קביעתו כי המדינה מורשית לשלול אזרחות ממי שהורשה בפגיעה בביטחונה״.