מתחת לרדאר בעפולה, עיר עם צביון מסורתי, גילו יום אחד התושבים כי כמה טיפוסים עם קשרים מפוקפקים מנסים להקים, לראשונה בעיר, מועדון חשפנות. המשטרה פנתה לבית המשפט בטענה, שלבעלי המועדון יש קשרים עם גורמים עברייניים והמועדון יהווה גורם מחולל פשיעה. גם העירייה התנגדה למועדון ולבסוף בית המשפט סגר את המקום עוד בטרם נפתח - ואז נכנס לתמונה עורך דין עמירם אמיתי, דמות מוכרת בעיר ללא עבר פלילי ועוד דבר חשוב - קרוב משפחה של ראש העיר דאז, יצחק מירון.

"היה צריך למצוא מישהו אז הם מצאו, הוא עורך דין", סיפרה עובדת במועדון. "הם השקיעו במקום 3 מיליון שקלים, אנשים שמו את זה מהכיס שלהם ולא פותחים את המקום, ברור שהם היו רוצים לעשות שמיניות באוויר בשביל למצוא פנים רשמיות שיהיו חתומים".

עוד באותו החודש עורך דין אמיתי פותח חברה חדשה - אסקרימה בע"מ, וכביכול רוכש את הזכויות מהחברה הקודמת של השותפים המפוקפקים. החוזה החדש ייכנס לתוקף רק עם קבלת רישיון עסק מעיריית עפולה. במשטרה המשיכו להתנגד, חששו מגלישה לזנות, אבל עורך דין אמיתי הסביר כי מדובר ברקדניות מהאקדמיה לבלט בתל אביב. לבסוף בית המשפט כפה הסדר בתנאים ומועדון החשפנות "בלינג בלינג" עשה היסטוריה בעיר.

"זה היה רישיון יחיד במינו בעפולה, ראשון ואחרון למועדון חשפנות", אמר עו"ד דב הירש, מתמודד לראשות עיריית עפולה. "אני לא רואה אף ראש עיר שמסכים בעפולה לתת רישיון למועדון חשפנות פעם נוספת".

"זה בנות שבורות מבתים מאוד שבורים", אמרה עובדת במקום. "הן היו לפעמים עובדות עם פאות כדי שלא יזהו אותן. הייתה לנו שרק נכנסה והביאה את אחותה הקטנה, ילדה בת 18. זה כמו הימורים, מאוד קשה לצאת מזה כי זה כסף מאוד קל".

בדיעבד מתברר שהיו הרבה סיבות טובות לחשש של המשטרה. קודם כול הרקדניות לא הגיעו מעולם הבלט, אלא מדובר בחשפניות שלא קיבלו כלל שכר ואולי הן לא רק רקדו. "הן היו עוברות בכל אולם בבגד ים ואם מישהו עושה להן כאילו סימן, הן ניגשות ואז מתחילה הפעילות", הוסיפה העובדת. "אף אחת לא משתפת מה היא עושה למעלה וכמה היא לוקחת. רק בסוף הערב הן מוציאות הכול מהתחתונים ומתחילות לספור. כל אחת בודקת כמה אלפיות היא עשתה".

צילומי אבטחה שהוגשו לבית המשפט המחוזי בנצרת מוכיחות כי בקומה השנייה של המועדון, בבעלותו של עורך דין אמיתי, העניקו החשפניות הרבה יותר מריקוד. למרות זאת, עיריית עפולה המשיכה להעניק למועדון רישיון עסק גם למכירת אלכוהול, וכאן נכנס לתמונה בן הדוד, ראש העיר מירון. הסקרים הראו כי יצחק מירון עומד להפסיד את הבחירות ואת התפקיד - ואז יומיים לפני הבחירות המוניציפליות של 2018, וחודשיים לפני שרישיון העסק יפוג, אישר מדור הרישוי בעירייה את חידוש רישיון העסק של המועדון לשנה קדימה, וראש העיר מירון חתם עליו במו ידיו.

בבחירות של 2018 ראש העיר מירון הפסיד ועזב את העירייה. חודש לאחר מכן המשטרה פשטה על המועדון, סגרה אותו ועצרה את עורך דין אמיתי. בהמשך התיקים הפליליים נגדו בחשד להחזקת מקום המשמש לזנות נסגרו, והוגש כתב אישום בעבירות מרמה בתחום המיסים, חתימה על חוזה כוזב והעלמת מס במועדון בסכומים של למעלה ממיליון וחצי שקלים.

תגובת עו"ד יצחק מירון, לשעבר ראש עיריית עפולה: לצערי הטענות אינן נכונות, מגמתיות ומעוותות את המציאות. כבעבר, אני מתנגד גם היום לניהול מועדוני חשפנות בעפולה. בתקופת כהונתי, דחתה העירייה את בקשת החברה, שבבעלות עו"ד עמירם אמיתי, לקבל רישיון עסק. בהמלצת בית המשפט, הצדדים הגיעו להסכמה ומשהוצגו כל האישורים הנדרשים – נתנה העירייה, בחתימת סגן ראש העירייה, רישיון עסק. מדובר בתהליך המנוהל על ידי מדור רישוי עסקים וראש העירייה אינו הגורם המחליט על מתן או אי מתן רישיון עסק.

תגובת עמירם אמיתי, באמצעות עורך דינו רונן חליוה: מדובר באזרח ישר דרך שבקש לפתח מועדון לילה הכולל מופע ריקודים בלבד. המועדון נתקל בקשיים שהערימו העירייה והמשטרה עד שניתן רישיון עסק בתנאים שקיימו. פעילות המועדון לא נעשתה לצרך חבירה לגורמים עבריינים ולא קודמה על ידי ראש העיר יצחק מרון שהוא קרוב משפחה מדרגה שלישית. במסגרת החקירה כל עובדות המועדון עמדו על כך שלא נעשה מגע מיני במסגרת עבודתן ולאחר חקירה יסודית ומעמיקה החליטה הפרקליטות לסגור את התיק הפלילי. למר אמיתי לא ידוע על כל פעילות בלתי חוקית בתחום המוסר שבוצעה במועדון. משפטו בעבירות המס טרם נפתח ויש בידו טענות הגנה חזקות.