היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ויו"ר האופוזיציה נתניהו מתכוונים לפנות לבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה ללכת להליך גישור פלילי, כך פורסם הערב (שישי) ב"אולפן שישי". זאת, על רקע ההערכות הגוברות שהסיכויים לחתימה על הסדר טיעון פוחתים, וכעת הם כמעט אפסיים.

סיקור המגעים להסדר טיעון ב-N12:

נוסף על כך, מתברר שהמשא ומתן על הסדר הטיעון איננו משא ומתן של הרגע האחרון. בתדרוך שהעביר לכתבים, אמר היועמ"ש שמדובר בדיונים של הרגע האחרון ושמבחינתו יש למגעים לעסקה תנאי סף - שנתניהו יהיה מוכן לשאת עונש כזה שיביא בצידו ככל הנראה קלון.

מנדלבליט (צילום: Olivier Fitoussi Flash90)
הסוג מתנאי הסף בשל הביקורת. מנדלבליט | צילום: Olivier Fitoussi Flash90

אלא שמסתבר שהמגעים בין נתניהו ליועמ"ש מתנהלים כבר חמישה חודשים. המשא ומתן החל ביולי, ומאז התקיימו בין הצדדים לפחות 5 פגישות. הוא התנהל באופן רשמי ומסודר עם פרקליט המדינה עמית איסמן והמשנה לפרקליט, והתובעת בתיק, ליאת בן ארי.

זאת ועוד, נראה שתנאי הסף שעליהם הסכים מנדלבליט הם שנתניהו לא יהיה בשירות הציבורי שנתיים - ולא 7 שנים כפי שפורסם לאחרונה. נראה שתנאי הסף שאותם אמר מנדלבליט לאחרונה והנסיגה שלו מכוונה ללכת להסדר נוסעים מהביקורת שספג מבית ומחוץ על עצם הסדר שכזה בתיק שבו חשדות כל כך כבדים נגד אחד מאישי הציבור הבכירים במדינה.

בנימין נתניהו (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
בנימין נתניהו | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

אמש דווח על התבטאות פומבית ראשונה של בכיר בפרקליטות לנושא הסדר הטיעון. המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שלמה למברגר, אמר בכנס של לשכת עורכי הדין במחוז הדרום כי "אין ספק שעל עבירות מהסוג שבהן אמור נתניהו להודות – יש קלון".

"לא יעלה על הדעת שכתב אישום כזה, או כפי שיישאר ממנו אחרי כל הקיצוצים", אמר עו"ד למברגר, "יישאר בלי קלון. כל מי שמבין בקלון וכל מי שאי פעם עסק בפסיקה עם קלון, מבין שלא יעלה על הדעת שבמעשים כאלה לא יהיה קלון. לא אמרתי שמגיע לו קלון, אמרתי שאם הוא יורשע או בכל כתב האישום או בכתב אישום מקוצץ – לא יעלה על הדעת שלא יהיה קלון".